Košice možno ostanú na extraligovej mape!

Sportnet|26. jún 2009 o 00:00

Tak toto je novinka ako blesk z jasného neba. Údajne existuje nádej, že košický mužský basketbal si predsa len uchová aj pre nadchádzajúcu sezónu extraligovú príslušnosť. Nie však prostredníctvom Slávie TU, ktorá vypadla do prvej ligy, ale vznikom nového

klubu. Jeho potenciálni zakladatelia vraj majú v talóne spôsoby, ako hrať najvyššiu súťaž.

KOŠICE. Ako je známe, Slávia TU z extraligy vypadla a jej predstavitelia deklarovali, že sa o žiadny administratívny zásah, ktorý by ich nejakým zázrakom opäť uchoval v extralige, neusilujú. Pri spočítaní finančných možností radšej stavili na budovanie nového mužstva z talentovaných odchovancov v prvej lige. Našli už aj trénera, na lavičku sa vrátil Juraj Gacík. Málokto tušil, že v Košiciach je aj ďalšia skupina ľudí, ktorí však do Slávie TU nechcú, no mali by záujem podporovať extraligový basketbal.

Podnikatelia oslovili Rešetára

"Je tu skupina podnikateľov, ktorí majú záujem o mužský basketbal v Košiciach. Títo ľudia ma oslovili, nechcú však do toho ísť so Sláviou TU, ale samostatne," prezradil nášmu denníku dlhoročný basketbalový činovník v Košiciach Jozef Rešetár, ktorý ešte v uplynulej sezóne trénoval Sláviu TU, no pred koncom súťaže ho vedenie klubu z tohto postu odvolalo. Správa je to veľmi prekvapujúca, veď v časoch, keď košickému extraligovému basketbalu hrozil dokonca zánik, sa len ťažko hľadali ľudia, ktorí by tento šport podporili. Nenašiel sa výrazný sponzor, ktorý by pomohol káder vystužiť tak, aby sa extraliga pre mesto zachránila. "Títo ľudia financie na extraligu majú. Už o niekoľko dní by sa mali o celom projekte vyjadriť aj oficiálne. Zatiaľ fungujem ako určitý sprostredkovateľ," tvrdí Rešetár, ale zároveň vraví, že on trénerom mužstva nebude.

Dve možnosti

Viac svetla v celej tejto mimoriadne zaujímavej záležitosti prinesú až prvé júlové dni. Isté však je, že by muselo ísť o nejaký administratívny zásah, ak by sa chcel nový klub hneď dostať do elitnej súťaže. Košice totiž právo na extraligu momentálne nemajú. "Naozaj však existuje šanca, že by tento klub hral v budúcom ročníku extraligu. Sú na to dve možnosti, všetky informácie budú zverejnené v krátkom čase," uzavrel na túto chvíľu debatu J. Rešetár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice možno ostanú na extraligovej mape!