Košice angažovali útočníka Ivana Rachůnka

(Autor: SITA)
Sportnet|26. nov 2014 o 11:46

Jeho brat tragicky zahynul pri páde lietadla s hokejistami Lokomotivu Jaroslavľ.

Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice získal do svojich radov 46-násobného českého reprezentanta Ivana Rachůnka. Tridsaťtriročný útočník sa dohodol s vedením extraligistu na zmluve do konca sezóny.

Agentúrny text sme doplnili informáciami redakcie Korzára.

KOŠICE. Rachůnek sa pripojil k mužstvu lídra Tipsport extraligy v stredu a dres „oceliarov“ si v súťažnom zápase premiérovo oblečie zajtra na trenčianskom ľade proti domácej Dukle.

Hľadali skúsenéhoofenzívneho hráča

Český útočník hral v minulej sezóne za pražskú Spartu, na začiatku aktuálneho ročníka pôsobil v druhej najvyššej švajčiarskej súťaži NLB v tíme Red Ice a krátko aj vo fínskej Liige v klube nováčika Sport Vaasa.

V Česku nastupoval v minulosti aj za materský Zlín, České Budějovice či Znojmo, jednu sezónu strávil v zámorí v juniorskej OHL, kde obliekal dres Windsor Spitfires.

„Po odchode troch útočníkov, ktorých sme od začiatku sezóny uvoľnili, sme pracovali na tom, aby sme náš káder doplnili. Hľadali sme kvalitného a skúseného ofenzívneho hráča, takže sme radi, že sa nám Ivana podarilo dostať do Košíc. Veríme, že nám svojimi skúsenosťami pomôže stmeliť niektorú z našich formácií. Máme problémy v koncovke a on je hráč, ktorý je tvorivý a dokáže pripravovať gólové príležitosti,“ vysvetlil pre Korzár dôvody príchodu legionára spoza rieky Morava športový manažér a asistent trénera HC Košice Pavol Zůbek.

Brata má v Slovane

Zaujímavé je, že Ivan Rachůnek tak bude hrať na Slovensku rovnako ako jeho mladší brat Tomáš, ktorý pôsobí v tíme KHL Slovan Bratislava, kam len nedávno prestúpil.

„Ivan takmer polovicu chalanov z nášho tímu pozná z pôsobenia v bývalých kluboch, najviac asi zo Sparty Praha. Prvýkrát za nás nastúpi už v piatok v Trenčíne,“ potvrdil Pavol Zůbek.

Mimochodom, obaja bratia sú mladšími súrodencami Karla Rachůnka, ktorý zahynul pred troma rokmi pri tragickom páde lietadla s hokejistami Lokomotivu Jaroslavľ, kde prišiel o život aj Pavol Demitra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice angažovali útočníka Ivana Rachůnka