Košičanky z Good Angels čaká hektické obdobie

Odohrajú náročnú sériu zápasov. Priestor dostanú aj hráčky z lavičky Good Angels (s loptou Blanárová).
Odohrajú náročnú sériu zápasov. Priestor dostanú aj hráčky z lavičky Good Angels (s loptou Blanárová). (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|1. mar 2017 o 00:00

Jankovič: Zahrajú si aj hráčky z lavičky.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice v stredu o 18. hod. na domácej palubovke privítajú Šamorín a v prípade víťazstva definitívne potvrdia prvú priečku v základnej časti našej najvyššej súťaže.

Zverenky trénera Jankoviča potom v sobotu opäť doma uzavrú dlhodobú fázu súťaže šlágrom s Piešťanmi.

Play-off slovenskej extraligy sa nezadržateľne blíži a úradujúci majster má v tejto fáze sezóny nabitý program.

Po dueli so Šamorínom a sobotňajšom súboji s Piešťanskými Čajkami už budú ladiť Košičanky formu na Pohár FIBA.

V ňom ich čaká štvrťfinále s tureckým Galatasaray Istanbul, ktoré je na programe budúci týždeň v utorok (doma) a v piatok (vonku).

Play-off by malo byť vyrovnané

„Určite sa počas najbližších dvoch extraligových zápasov budeme snažiť rozložiť sily na čo najviac hráčok, aby nám vydržali aj na utorok. Na druhej strane potrebujeme udržať určité herné tempo a kvalitu. Porciu minút na palubovke dostanú teda určite aj hráčky z lavičky, ale zahrajú si dostatočne aj tie, ktoré sú už tradične viac vyťažené,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

Súperi z top štvorky sa pred záverom základnej časti posilnili (naposledy Ružomberok o dve Američanky), a tak by mohlo byť play-off o čosi dramatickejšie ako v minulých rokoch.

„Vyzerá to tak, že by to malo byť mimoriadne vyrovnané aj vďaka posilám na poslednú chvíľu, ale samozrejme aj preto, že každý bude chcieť každého poraziť. Myslím si, že to bude zaujímavé a vyrovnané, teda také aké by play-off malo byť,“ skonštatoval Jankovič.

Okrem play-off zápasov v slovenskej extralige a v Pohári FIBA čaká na košické basketbalistky koncom marca aj záverečný turnaj vo Východoeurópskej lige, ktorý budú hostiť práve anjelky.

„Čaká nás hektické obdobie, ale vedeli sme dobre, do čoho ideme a tak sme s niečím podobným aj rátali. Snažíme sa dievčatám vytvoriť také podmienky, aby mali dostatok času aj na oddych a keďže máme veľa zápasov, tak tréningov je stále menej. Snažíme sa to nejako skĺbiť, aby sme boli čo najviac úspešní vo všetkých zápasoch,“ uviedol košický lodivod.

Na Galatasaray si trúfajú

Budúci týždeň v utorok odštartujú na domácej palubovke žlto-modré štvrťfinálový duel FIBA Cupu s Galatasaray Istanbul.

S tureckým celkom majú Košičanky priaznivú bilanciu, keď z piatich vzájomných zápasov vyhrali štyri.

„Pre mňa je asi najpamätnejším zápas, ktorý sme hrali u nich doma, keď sme vyhrali poslednou trojkou Zuzky Žirkovej v posledných sekundách. Myslím si, že všetky zápasy, ktoré sme s nimi odohrali doma boli z našej strany veľmi dobré. Galatasaray je európsky gigant a vyhrať nad takýmto tímom je stále veľmi pozitívne. Ja by som bol rád, aby sme udržali túto tradíciu zápasov, ktoré s nimi máme a verím, že by sme sa po tom prvom zápase mohli aj radovať,“ povedal Jankovič.

Košické basketbalistky si už v Pohári FIBA vyskúšali pozíciu papierového favorita aj outsidera, tentoraz to bude ich súper, od ktorého sa bude čakať postup.

„Jednoznačne v tomto dvojzápase je favoritom Galatasaray, ale my kožu lacno nepredáme. Už sme ukázali, že vieme hrať vyrovnanú partiu aj s veľkými tímami a dokonca s nimi aj víťaziť. Ja dúfam, že naša herná stránka sa v utorok ukáže a budeme pre nich veľmi nepríjemným súperom a urobíme všetko pre to aby sme boli úspešní.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanky z Good Angels čaká hektické obdobie