Košičania získali pohár aj miestenku do Európskej ligy

Pohár pre víťaza finálového zápasu Slovenského pohára Slovnaft Cup získali futbalisti Košíc.
Pohár pre víťaza finálového zápasu Slovenského pohára Slovnaft Cup získali futbalisti Košíc. (Autor: tasr)
Sportnet|2. máj 2014 o 00:00

Po víťazstve nad belasými vo finále Slovenského pohára sú v druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaži.

Zatiaľ, kým Slovan nebol respektíve nie je majster, Košičania mali miestenku v Európskej lige UEFA tak trochu iba na úver. Teraz, po víťazstve nad belasými vo finále Slovenského pohára, sú v druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaži celkom legálne.

KOŠICE. Košičania prehrávali už pred zápasom, na finálovej súpiske, lebo okrem vykartičkovaného Erika Pačindu prišli aj o ďalší dôležitý článok ofenzívnej batérie - o kanoniera Jána Nováka, ktorý musel oželieť súboj so Slovanom pre zranenie.

Nebola to žiadna „sranda“, pretože Novák štyri + Pačinda jeden, to je dokopy 5 pohárových gólov žlto-modrých v tejto sezóne. A prehrávali aj na ihrisku, trochu priskoro. Ale Vittek je Vittek, jednoducho - tichý zabijak.

„Je pravda, že to oslabenie sme si uvedomovali, aj preto sme vedeli, že to bude o prvom góle. A verte, keď ho dal Slovan, a ešte tak skoro, tie pocity neboli práve najlepšie, lebo to naštrbilo aj našu taktiku, že budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany. Ale možno bolo aj dobre, že ten gól prišiel tak skoro, lebo sme mali dosť času na vyrovnanie, čo sa nám podarilo ešte v prvom polčase. Takže začínalo sa odznova, a bolo to opäť o prvom góle, lenže po prestávke,“ vraví malý-veľký muž MFK Martin Bukata, ktorý ho dal, čuduj sa svete, hlavou.

„Meriam síce iba 174 centimetrov a bol som najmenší hráč na ihrisku, ale chlapci mi povedali, že v tom momente som bol najvyšší. A kedy som dal gól hlavou? Vôbec nepamätám, možno niekedy za žiakov.“

Zavrel oči a loptu videl až v sieti

„Životnejší“ gól ako tento ešte Martin Bukata nemohol dať, lebo toho nemá veľa za sebou.

„Veru, je to najdôležitejší gól mojej kariéry, ale verím, že ešte príde veľa podobných gólov. Keď Oumar centroval, bol pred ním hráč, ktorý tú loptu tečoval, takže aj trochu so šťastím mi padla rovno na hlavu. A ja som zavrel oči a loptu som videl, až keď bola v sieti,“ priznáva úprimne strelec zlatého gólu.

Jeho cena je 50-tisíc eur, ktoré dostal víťaz pohára od Slovenského futbalového zväzu, a taký zárobok ešte „Buky“ pri futbale nezažil. „Ešte nie, veru. Som veľmi šťastný, že som k nemu prispel svojím gólom.“

Košičania si prišli na pódium po trofej v tričkách s nápisom 'Víťaz Slovnaft Cupu'. Druhá verzia, že 'Finalista Slovenského pohára', pripravená nebola?

„Nie, nie, druhú verziu sme pripravenú nemali, takže sme nemali ani inú možnosť, len ten pohár vyhrať,“ utekal sa z neho napiť košický finálový hrdina Martin Bukata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania získali pohár aj miestenku do Európskej ligy