Košičania v Ružomberku nepochodili

SITA|11. aug 2012 o 22:00

Futbalisti MFK Košice neuspeli v zápase 5. kola Corgoň ligy v Ružomberku, kde podľahli domácim 1:3.

RUŽOMBEROK. Prvú šancu mali už v 3. min hostia, Karašova hlavička zblízka letela presne do náručia brankára Zicha. O tri minúty neskôr skúšal šťastie z 25 m domáci Serečin, no málo razantne, nasledujúcemu už oveľa nebezpečnejšiemu streleckému pokusu Luptáka na tú istú bránku chýbala väčšia presnosť.

Presne po štvrťhodine Nagyova prekvapujúca prihrávka prešla spleťou hráčov až k Luptákovi, ktorý poľahky obhodil Tofiloského - 1:0.

V 27. min pálil z diaľky Štefan Pekár, košický gólman loptu vyrazil. V 30. min sa odohrala vskutku kuriózna situácia. Tofiloského odkop trafil Mukendiho, od ktorého sa lopta odrazila do siete - 2:0.

Konžský legionár v službách liptovského mužstva bol dovtedy na ihrisku len pár sekúnd. V 36. min si domáci obrancovia nerozumeli pri rozohrávke, loptu nešťastne posunuli pred Nováka, ktorý zvnútra malého vápna pohodlne znížil na 1:2.

Druhé dejstvo sa začalo náporom Košičanov. V 48. min bol v gólovej pozícii agilný Karaš, v rozhodujúcom momente ho však o loptu pripravil sklzom Greššák. Potom sa dlhšie hralo bez vážnejších príležitostí na oboch stranách. Tá najbližšia prišla až v 66. min, Serečin sám pred Tofiloským trafil zle loptu.

Diváci si však mohli radostne vykríknuť hneď o pár sekúnd, keď Ďubekova delovka z 25 m vymietla horný roh košickej svätyne - 3:1.

V 80. min boli hostia blízko ku kontaktnému gólu, krížnu strelu striedajúceho Gála-Andrezlyho však stihol Zich vyraziť. Vzápätí Novákovej prízemnej strele chýbali len centimetre.

V nadstavenom čase ešte zaujala Mukendiho ďalekonosná strela, s ktorou mal košický gólman nečakané problémy.

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Bol to obojstranne otvorený zápas. Po prvom góle sa chlapci upokojili, škoda len, že za stavu 2:0 sme dovolili súperovi znížiť. Košice boli potom istý čas lepším tímom, ale kompaktným výkonom na vlastnej polovici sme im toho veľa nedovolili."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Dnes sme urobili veľa chýb v defenzíve, smerom k súperovej bránke to bolo oveľa lepšie. Vzhľadom k tomu, že sme hrali vonku, sme si utvorili dosť šancí. O výsledku rozhodla naša zlá defenzíva."

ico

MFK Ružomberok - MFK Košice 3:1 (2:1)

Góly: 15. Lupták, 30. Mukendi, 66. Ďubek - 36. J. Novák, ŽK: 65. Mukendi, 85. Práznovský - 68. Ostojič, 69. Gál-Andrezly, rozhodovali: Matúš - Benko, Ferenc, 1 426 divákov

Ružomberok: Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek - M. Nagy - Lupták (86. Bielák), Ďubek, Š. Pekár (57. Almaský), Serečin - A. Lovás (28. Mukendi)

Košice: Tofiloski - Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič - K. Kuzma (61. Gál-Andrezly), J. Novák, Šinglár, U. Matič (81. Hovančík), Karaš (61. Bukata) - Škutka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania v Ružomberku nepochodili