Košičania na ľade aj so všetkými posilami

(Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|25. júl 2016 o 13:06

Hokejisti HC Košice odštartovali ďalšiu fázu spoločnej prípravy pred sezónou 2016/2017.

Hokejisti HC Košice v pondelok odštartovali ďalšiu fázu spoločnej prípravy pred sezónou 2016/2017.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Nielen hráči, ale aj tréneri si počas dovoleniek oddýchli a načerpali nové sily pred začiatkom súťažného ročníka 2016/17.

„Môžem povedať, že som oddýchnutý a dostatočne motivovaný. Už sa teším na prvý tréning a celú sezónu. Moja dovolenka bola ako vždy pracovná. Neustále som premýšľal o hokeji,“ povedal ešte pred vstupom na ľadovú plochu lodivod HC Košice Rostislav Čada, podľa ktorého, ešte káder oceliarov nie je definitívne uzavretý.

„Uzavreté to bude až 15. februára, kedy končí prestupové obdobie. Dovtedy je možné a potrebné káder vylepšovať a ja som presvedčený, že to bude aj v prípade Košíc. Čo sa týka už zrealizovaných príchodov a odchodov, až prvé tréningy a začiatok sezóny nám ukážu, ako sa nám prestupy vydarili.“

Čada: Kopřiva má predpoklady, aby bol oporou

Predovšetkým post brankárov bol po odchodoch Melicherčíka a Halásza ostro sledovaný. Košickú svätyňu bude v nadchádzajúcej sezóne hájiť český tandem Vladislav Habal a Miroslav Kopřiva, pričom druhý menovaný by mal byť tímovou jednotkou.

„Je to len na Mirovi, aby náš ale aj svoj zámer potvrdil výkonmi. Má všetky predpoklady a skúsenosti na to, aby sa stal platnou oporou nášho tímu. To však neznamená, že ostatní brankári nemajú šancu a post jednotky by bol určený už pred sezónou. To v žiadnom prípade,“ skonštatoval Čada, ktorý s Kopřivom spolupracoval už počas vedenia Slovana Bratislava v sezóne 2013/14.

Skúsený český kouč sleduje aj dianie v ostatných extraligových tímoch, ktoré rovnako ako Košice počas prestupového obdobia nezaháľali.

„Samozrejme to pozorne sledujem, všetky pohyby a názory nielen hráčov, ale aj trénerov v ostatných kluboch.“

Žiadny z tímov však trénera oceliarov nestraší natoľko, aby sa obával zápasovej konfrontácie.

„Keby ma niečo strašilo a bál som sa, nemohol by som prísť na žiadny štadión v Európe,“ podotkol Čada.

Hlavnou prípravou duely v Lige majstrov

Košičania pred začiatkom Ligy majstrov odohrajú tri prípravné stretnutia, z toho dve na domácom ľade. „Dnes je všeobecný trend znižovať počet prípravných zápasov. Našou hlavnou prípravou pred sezónou budú samotné duely v Lige majstrov.“

Na záver letného prestupového obdobia sa k tímu pripojil center Tomáš Klíma, ktorý vo vlaňajšej sezóne obliekal dres Zvolena. „My sme už skôr deklarovali, že by sme chceli získať hráča na túto pozíciu do základnej zostavy a to sa nám s príchodom Tomáša podarilo,“ povedal Čada.

Súpiska A-mužstva

Brankári: Vladislav Habal, Miroslav Kopřiva, Dominik Riečický.

Obrancovia: Radek Deyl, Martin Dudáš, Ivan Jankovič, Lukáš Matejka, Christián Michalčin, Branislav Pavúk, Eduard Šedivý, Ondřej Šmach, Jiří Vašíček.

Útočníci: Marek Bartánus, Peter Bartoš, Jiří Bicek, Peter Boltun, Tomáš Hričina, Radim Hruška, Marek Hovorka, Tomáš Klíma, Juraj Milý, Ladislav Nagy (C), Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Tibor Varga.

zdroj: web HC Košice

Program prípravných zápasov HC Košice:

4. augusta, 17.00: MHC Martin - HC Košice

9. augusta, 17.00: HC Košice - HKm Zvolen

11. augusta, 17.00: HC Košice - MHC Martin

Liga majstrov:

16. augusta, 18.00: HC Košice - SC Bern

20. augusta, 19.30: HC Košice - Black Wings Linz

23. augusta, 19.30: Black Wings Linz - HC Košice

3. septembra, 19.45: SC Bern - HC Košice

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania na ľade aj so všetkými posilami