Košičania majú pred sebou posledný zápas zimnej prípravy

Tak hrali v lige. Dnes si Košičania zmerajú sily s Popradom v príprave.
Tak hrali v lige. Dnes si Košičania zmerajú sily s Popradom v príprave. (Autor: Judita Čermáková)
Bohuslav Matia|27. feb 2016 o 00:00

V generálke ich preverí na svojom ihrisku piaty celok východnej skupiny II. ligy FK Poprad.

Futbalisti FC VSS Košice majú pred sebou posledný zápas zimnej prípravy, v generálke na úvodný duel druhej polovice ligovej sezóny (v nedeľu 6. marca doma s Bardejovom) ich preverí dnes na svojom ihrisku piaty celok východnej skupiny II. ligy FK Poprad.

KOŠICE. Zápas s Popradom má síce štatút „ligová generálka“, ale tréner žlto-modrých Jaroslav Galko sa s ním veľmi nestotožňuje.

„V našom prípade, keď ešte stále v podstate skladáme mužstvo, a stále v ňom skúšame nových hráčov, ako bolo aj naposledy v Michalovciach, sa nedá hovoriť o tom, že súboj s Popradom je pre nás generálka v pravom zmysle slova.“

Morgan má predpoklady

Aj pod Tatrami budú Košičania ešte testovať, lebo na skúšku prišiel ľavý obranca Jean-Pierre Morgan, ale s ním to vyzerá tak, že by, na rozdiel od niektorých jeho predchodcov, celkom pasoval aj do základnej zostavy.

„Zatiaľ sa nám javí v tréningovom procese veľmi dobre, že by mohol byť pre našu defenzívu posilou.“

Aj keď bude vzadu asi jedinou, čo veľmi nenaplnilo predstavy trénera Galka o vystužení obrany.

„Nie je ľahké doplniť ju dobrým futbalistom, pretože my, aj keď sme druholigové mužstvo, hľadáme prvoligového hráča, ktorého potrebujeme do základu, a nie hráča na lavičku. Morgan je u nás len krátko, ale myslím si, že tieto predpoklady má, keďže pôsobil v prvoligovom mužstve Honvéd Budapešť. Nás však dosť trápi, po odchode Ostojiča či Tomáša Huka, aj stopérsky post. I keď je tu naň trebárs Peter Šinglár... Žiaľ, na tento post sa nám nepodarilo zohnať nikoho, a zrejme sa už ani nepodarí, keďže prestupový termín, až na amatérov, sa končí v pondelok.“

Odišiel aj brankár Leško

Po príchode Mariána Kella sa zdalo, že Košičania nebudú mať aspoň brankársky problém, lenže...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania majú pred sebou posledný zápas zimnej prípravy