Košičania majú fúzy, vo Zvolene si nafarbili brady

(Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|7. apr 2013 o 20:30

Útočník Marek Slovák hrá v play off hokejovej extraligy proti bývalým tímom. V semifinále pomohol vyradiť materský klub – Nitru.Vo finále nastúpi proti Zvolenu, kde pôsobil minulý rok.

BRATISLAVA. Osobitnou postavou finále play off 20. ročníka extraligy Zvolen - Košice je košický útočník Marek Slovák. V minulej sezóne hral za Zvolen.

„Je to zvláštny pocit, že nastupujem proti hráčom a trénerom, s ktorými som bol vlani v jednej kabíne,“ povedal nevysoký šikovný pravák.

„Ale už som si na to zvykol. V semifinále som hral proti môjmu materskému klubu Nitre, kde som tiež poznal väčšinu chlapcov.“

Slovák: Máme lepšiu obranu

Slovák si dobre spomína na vlaňajšiu sériu Košice - Zvolen v semifinále play off, skončila sa hladko 4:0 na zápasy.

„Vo Zvolene sme ešte prežívali eufóriu po vyradení Skalice vo štvrťfinále, v hlavách sme neboli pripravení na Košice. Zostavu nám oslabila maródka niektorých hráčov, neboli sme schopní zastaviť favorita. Teraz je to vo finále iné - proti sebe hrajú dve vyrovnané mužstvá,“ porovnával 24-ročný center.

Podľa Slováka v porovnaní s vlaňajškom vo Zvolene zostala kostra tímu. Posilnili ho brankár Šimko, obranca Čierny, útočníci Podkonický, Chovan, Kalla.

„Majú spoľahlivého gólmana, obrancov, čo vedia vystreliť od modrej čiary, a útočníkov s nosom na góly,“ obzrel sa za svojím bývalým tímom.

„Zvolen je silnejší v útoku než v obrane a to by mohlo hrať vo finále veľkú úlohu. Aj my máme útočné formácie, čo vedia streliť góly, a naša defenzíva s brankárom Hylákom je kvalitnejšia ako zvolenská.“

Slovák tvrdil, že pred finále nemusel radami pomáhať trénerovi Milanovi Stašovi. „Najlepšie vie, čo na súpera platí. Neodvážil by som sa, aby som mu do toho hovoril.“

Treba vyhrať aj vonku

Slovák prišiel do Košíc vlani v lete, keď vedenie klubu pristúpilo na masívne omladenie mužstva. V zostave si našiel miesto medzi Novotným a Jokeľom.

S 58 bodmi (17 gólov + 41 asistencií) je po Jenčíkovi a Haščákovi tretím najproduktívnejším hráčom košického tímu.

V semifinále s Nitrou dosiahol so štyrmi gólmi a jednou prihrávkou priemer bod na zápas.

Fúzy proti bradám

Zvolen mal zo základnej časti s Košicami aktívnu bilanciu 5:1 na zápasy a v úvode má aj výhodu domáceho prostredia. „V play off sa na výsledky zo základnej časti nepozeráme a s Nitrou sme ukázali, že vieme hrať aj vonku,“ poznamenal.

„Ak chceme titul, musíme vyhrať aj vo Zvolene - najlepšie hneď prvý zápas.“ Slovák tvrdí, že ešte nikdy nenosil také veľké fúzy. Majú ich všetci košickí hráči.

Zvolenčania zvolili iný rituál, nafarbili si brady. „Prvé extraligové finále beriem ako vrchol doterajšej kariéry,“ vravel Marek Slovák.

„Na každý zápas prídu moji rodičia, nechýbali ani na jednom stretnutí play off. Otec hral hokej v Nitre, potom bol trénerom. Priviedol ma na ľad. Chcem titul aj pre nich. Aby som sa im poďakoval za všetko, čo pre mňa urobili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košičania majú fúzy, vo Zvolene si nafarbili brady