Kopčo proti Melsungenu hral s Gummersbachom

Michal Kopčo. Najradšej by už bol na ihrisku.
Michal Kopčo. Najradšej by už bol na ihrisku. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|23. okt 2014 o 00:00

Slovenský hádzanársky majster stále nemá kompletný káder. Na listine maródov ostávajú dvaja hráči základnej zostavy.

Kapitán mužstva Michal Kopčo laboruje so zraneným kolenom. Vasja Furlan po zranení lýtkového svalu rehabilituje doma v Slovinsku. Do Prešova sa má vrátiť podľa slov generálneho manažéra Tatrana Prešov Branka Benka začiatkom budúceho týždňa.

KOŠICE/PREŠOV. Michal Kopčo na utorňajší predohrávaný zápas desiateho extraligového kola do Košíc síce prišiel, ale len do hľadiska.

V stredu absoloval vyšetrenie na magnetickej rezonancii. To ukázalo, že má v kolene natiahnuté postranné väzy a lekári mu dôrazne odporúčali aspoň týždňový pokoj bez záťaže.

Chýbať bude klubu aj reprezentácii

Znamená to, že v piatok nenastúpi na šláger nadnárodnej SEHA ligy v macedónskej metropole, kde aktuálne druhý Vardar Skopje hostí prešovský Tatran.

Vylúčený je aj jeho štart v budúcotýždňovej kvalifikácii na ME so Slovinskom za reprezentáciu.

„Stále som v opatere lekárov,“ konštatoval pivot Tatrana Prešov i slovenskej reprezentácie.

„Bolesť k kolene, najmä pri prudšom pohybe do strán, ešte pociťujem. Po injekciách už trochu ustúpili, ale nie je to ono. Nerád by som niečo uponáhľal. Z tej nečinnosti som už aj trochu nervózny. Tatran čaká ťažký zápas v Skopje s Vardarom. Reprezentáciu zase kvalifikačné zápasy v Slovinsku a doma so Švédskom. Na zraz reprezentácie v pondelok budem musieť. “

Šancu Tatran určite má

Michal Kopčo sa pred začiatkom tejto sezóny vrátil do Tatrana Prešov v bundesligovom Gummersbachu. V najlepšej súťaži hádzanárov na svete odohral dve sezóny.

Žreb 3. kola Pohára EHF prisúdil slovenskému majstrovi súpera práve z nej. Aj o MT Melsungen prešovský pivot svoje.

„V minulom ročníku skončil Melsungen na šiestom, v tomto je momentálne na siedmom mieste bundesligovej tabuľky. Každý súper z tejto prestížnej súťaže je silný. S každým sa ale dá hrať,“ tvrdil na základe svojich skúseností M. Kopčo.

„S Gummersbachom som proti Melsungenu hral. Ja vravím, že Tatran má šancu cez tohto súpera postúpiť do skupinovej fázy Pohára EHF. Prešov má teraz vybudovaný špičkový mančaft. Len aby boli všetci hráči zdraví. Za miernu výhodu aj ja považujem fakt, že prvý zápas hráme v Melsungene. Nemci po žrebe boli radi, že dostali Prešov, hrateľného súpera. Podľa mňa ale jednoznačnými favoritmi nie sú. Hoci vo svojich radoch majú aj švédskych, chorvátskych či srbských reprezentantov. Ak uhráme prijateľný výsledok v prvom stretnutí, verím, že domácu odvetu zvládneme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kopčo proti Melsungenu hral s Gummersbachom