Koniec pauzy. Hádzanári Tatrana opäť začínajú hrať

Hádzanári Tatrana Prešov sa po sviatkoch vracajú do tréningového tempa.
Hádzanári Tatrana Prešov sa po sviatkoch vracajú do tréningového tempa. (Autor: TASR)
Ján Leško|10. nov 2020 o 16:11

Duely so Šaľou a Novými Zámkami budú aj prípravou na Európsku ligu.

PREŠOV. Po dvoch vynútených karanténnych pauzách sa aj hádzanári Tatrana Prešov dočkali pokračovania sezóny. Zatiaľ v dvoch súťažiach.

V stredu 11. novembra nastúpia v dohrávke 7. kola Slovnaft handball extraligy proti HKM Šaľa na jej ihrisku.

O tri dni neskôr si zahrajú v Nových Zámkoch proti miestnemu Štartu.

V utorok 17. novembra sa slovenský majster predstaví druhý raz v Európskej lige, v ktorej bude hostiť rumunského majstra Dinamo Bukurešť.

Novembrový program súťažných stretnutí prešovských hádzanárov je pestrý.

Okrem už spomenutých duelov odohrajú dva zápasy slovenskej extraligy a jeden v Európskej lige.

V sobotu 21. 11. na pôde HK Košice, 24. 11. zápas štvrtého kola EL v Nemecku proti Fuchse Berlín a v sobotu 28. 11. doma so Slovanom Modra.

Carapkin desaťkrát vystrelil, dal desať gólov

V extralige hrali zverenci trénera Slavka Golužu naostatok v piatom kole SHE v Partizánskom s HK Topoľčany. Tatran tam zvíťazil vysoko 42:14, pričom strelecky exceloval Roman Carapkin, autor desiatich prešovských gólov.

„Samozrejme, že tento zápas mám ešte v živej pamäti. Nie som síce nejakým vyhláseným strelcom, no vtedy na čo som siahol, bol gól. Desaťkrát som vystrelil a zakaždým skončila lopta v sieti. Nebol by som proti, kedy sa takáto bilancia v mojom podaní opakovala častejšie,“ vyriekol dobre naladený asistent kapitána prešovského Tatrana.

„Pochopiteľne, že všetci v tíme sme radi, že konečne môžeme hrať. Ako som už vravel, telo po prvých tréningových dávkach trochu bolelo. Momentálne už ideme znova v zaužívanom rytme a všetko je už v tomto smere v poriadku. Nik zo spoluhráčov sa na nejaké boľačky nesťažuje. Práve naopak, všetci sme nabudení na pokračovanie súťažných stretnutí.“

Lisabon stále odložený

Tatran Prešov pokračuje dvomi extraligovými zápasmi v rozpätí troch dní na ihriskách súperov. V oboch je úradujúci majster jasným favoritom.

„To je jeden fakt,“ prikývol R. Carapkin. „Tým druhým je skutočnosť, že pred stretnutím EL s Dinamom Bukurešť sa môžeme v nich rozohrať. Po reštarte prípravy sme síce podľa pokynov trénera Golužu a pod dohľadom zastupujúceho Mareka Gernáta pilovali hernú stránku, avšak modelové situácie tie ostré zápasové celkom nenahradia. Myslím však, že celé mužstvo pracovalo maximálne zodpovedne. Netajím, že hoci začíname extraligovými zápasmi, podvedome smerujeme všetko k budúcotýždňovému domácemu stretnutiu Európskej ligy s Dinamom. Rumuni vybudovali kvalitný tím, my si však trúfame spraviť doma úspešný výsledok.“

Termín odloženého druhého kola EL v Lisabone so Sportingom zatiaľ známy nie je.

Ďalšie povinné testovanie

Počas ostatného víkendu absolvovali hádzanári Prešova v rámci plošného testovania testy na Covid-19 s negatívnym výsledkom.

Pravda, okrem trénera Slavka Golužu a dvoch jeho zverencov, ktorí v tom čase boli ešte v povinnej domácej izolácii.

V zmysle protokolu Slovenského zväzu hádzanej podvečer pred stredajším stretnutím Prešova v Šali mal už celý káder i realizačný tím absolvovať povinné testovanie na Covid-19.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Koniec pauzy. Hádzanári Tatrana opäť začínajú hrať