Kolo na Gemeri patrilo domácim

Súboj brankárov. Víťazne z neho vyšiel L. Saksoň z Hrhova, keď J. Kelíšek z Betliara penaltu nepremenil.
Súboj brankárov. Víťazne z neho vyšiel L. Saksoň z Hrhova, keď J. Kelíšek z Betliara penaltu nepremenil. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|25. sep 2012 o 00:00

Uplynulé kolo prinieslo body až na jednu výnimku len domácim celkom.

Ešte aj neodohraný zápas v Slavošovciach bude v prospech domácich, pretože súper z Rudnej nepricestoval. Jediný bod tak zaznamenal Brzotín po bezgólovej remíze na Dedinkách. Bol to vôbec prvý zápas v sezóne, keď ani jeden z celkov nedokázal dať gól.

ROŽŇAVA. Už v druhom zápase po sebe zvíťazili futbalisti Dlhej Vsi o jediný gól. Rovnako ako v Brzotíne aj doma bol strelcom jediného a zároveň víťazného gólu A. Örvös. Rovnako o gól, ale prehrou skončili ostatné dva zápasy pre Jablonov n/T. Pozoruhodné je aj to, že v oboch zápasoch inkasovali gól v úvode zápasu a do jeho konca nedokázali premeniť ani jednu zo šancí.

V zápase o prvé miesto privítala Drnava Vyšnú Slanú. V súboji ostatných dvoch celkov, ktoré ešte neprehrali, sa darilo domácich. Hostia urobili do prestávky pár chýb, z ktorých Drnavčania vyťažili tri góly. Hostia odpovedali jedným gólom. Po prestávke sa hra vyrovnala. Domáci Bulík pridal štvrtý gól, čím si pripísal hetrik a na druhej strane korigoval výsledok Zábrel.

Experiment v bráne sa Rož. Bystrému takmer vypomstil. V zápase s Vlachovom viedli do polčasu o tri góly, v úvod druhého pridal Urban ml. štvrtý gól. Vzhľadom na vývoj zápasu tak dostal priestor v bráne Péter, ktorého chceli domáci vyskúšať. Hostia ucítili šancu, ktorej sa aj chopili. Postupne znížili na 4:2, no vlastenec Šomšáka domácich upokojil. Vlachovčania potom už len korigovali na 5:3.

Na Dedinkách sa prvýkrát v tejto sezóne hralo bez gólov. V priemernom zápase diváci veľa šancí nevideli. V poslednej štvrťhodine mali domáci prevahu o jedného hráča, no využiť ju nedokázali. Proti zabetónovanej obrane hostí vyťažili len jedno brvno.

Po prehre doma s Drnavou neuspeli Bohúňovčania ani na pôde Krh. Dlhej Lúky. Obe mužstvá nastúpili oslabené. Domácim chýbali potrestaní brankári Bačo a V. Hegedus, či skúsený Szaniszló, hosťom Doboš, či Bekeovci. Na hre domácich sa to však až tak neprejavilo a už do polčasu viedli o tri góly. V druhom polčase potom pridali ďalšie dva. Navyše sa museli zaobísť bez zraneného Čižmára, ktorého museli po jednom zákroku hosťujúceho hráča vystriedať.

Betliarčania hostili Hrhov a o výsledku prakticky rozhodli do prestávke. Nos na góly ukázal L. Lörincz, ktorý sa prezentoval dvoma pohotovými hlavičkami. O prvý gól sa však postaral Jar. Gonos. Hostia síce poukazovali na postavenie mimo hry, no rozhodca mal iný názor. Do streleckej listiny sa zapísal prvýkrát aj hrajúci tréner V. Vávra. Blízko ku gólu mal aj brankár J. Kelíšek, ktorý zahrával penaltu. Zoči voči Saksoňovi však neuspel. To však nemení nič na to, že už tretí zápas si drží čisté konto.

V aktuálnej tabuľke sa tak Betliarčania posunuli na druhé miesto za Drnavu. Rovnako ako Tatran má 18 bodov aj tretie Rož. Bystré. Prvá prehra zosunula Vyšnú Slanú na štvrtú priečku.

ico

I. trieda, 8. kolo

Rož. Bystré – Vlachovo 5:3 (3:0)

Góly: Dorkin (11 m), Krága, Leng, Urban ml. Šomšák (vlastný) – T. Pitoňák, Kožár, I. Gallo, ŽK: Kuchta, Minčík, Urban ml. - Šomšák, T. Pitoňák, D: Iglai, DZ: Hadar. D: 80. Rož. Bystré: Koncz – Dorkin, Ján Gallo, Jar. Gallo, Kuchta, Čapó, Urban ml, Leng, Krága, Minčík, Tomko, striedali Péter, Ujházy. Vlachovo: Leško – Šomšák, M. Ondrejčík, I. Gallo, M. Šivec, Mar. Marciš, Leskovjanský, Kožár, F. Šivec, K. Klein, T. Pitoňák, striedal D. Klein.

Betliar – Hrhov 5:0 (4:0)

Góly: L. Lörincz 2, Jar. Gonos, Vávra, M. Árvay, ŽK: V. Kováč – Veverica, Körtvély, R: J. Gyenes, DZ: Z. Kovács. D: 70. Betliar: Kelíšek – Cilovič, V. Kováč, Herchl, Poťmák, M. Árvay, Jar. Gonos, Barkasz, M. Demeter, Vávra, L. Lörincz, striedali K. Ivanko, Tököly, Benedikty. Hrhov: Saksoň – R. Kardoš, K. Demeter, Bernáth, Zsigrai, F. Bartók, Tankó, L. Grulyó, Veverica, Varga, Körtvély, striedali Ľ. Kardoš, Katona, Kocsík.

Dlhá Ves – Jablonov n/T 1:0 (1:0)

Gól: Örvös, ŽK: A. Flander - ???, R: Repaský, DZ: Bobrík, D: 80. Dlhá Ves: Pavlínyi – Labina, T. Segyo, A. Flander, Orel, Örvös, Cs. Flander, Csotó, Lorinc, Makkai, G. Beke, striedali Jonáš, B. Rakay. Jablonov n/T: Dányi – Zajdó, Fifik, Kerekeš, Zs. Mezei, Viszlay, Šaláta, Stráma, A. Kardoš, Pa. Hutník, F. Szöcs, striedali T. Szöcs, Szillasi, R. Mezei.

Dedinky – Brzotín 0:0

ŽK: 0 – R. Polyák, ČK: R. Polyák (Brzotín), R: J. Chomjak, DZ: Székely, D: 70. Dedinky: Horváth – B. Revay, J. Chabada, S. Ogurčák, M. Franko, P. Revay, Poliak, Putnocký, T. Novák, Majerčák, Tököly st., striedali Šmelko. Brzotín: G. Dókus – L. Polyák, Kočiš, Mihály, E. Polyák, Vavrek, R. Polyák, R. Dókus, Demeter, Kristof, Barczi, striedal Harabin.

Drnava – Vyšná Slaná 4:2 (3:1)

Góly: P. Bulík 3, T. Petro – Hric Jančo, Zábrel, ŽK: R. Szücs – A. Rogos, Barnák, M. Revaj, R: K. Chomiak, DZ: Antal, D: 120. Drnava: Zakhar – J. Kovács, Čelovský, Maliňák, T. Petro, P. Bulík, Szücs, Rencsok, Bukovič, Bakoš, Mázik, striedali R. Szöcs, G. Petro, Cseh. Vyšná Slaná: Lindák – P. Rogos, Bendík, A. Rogos, Molčan, Liptai, Vido, Fifik, Barnák, Zábrel, Hric Jančo, striedali J. Gallo, Mar. Gallo, M. Revaj.

Krh. Dlhá Lúka – Bohúňovo 5:0 (3:0)

Góly: Čižmár 2, T. Hegedüs, Zsilla, Rigó, ŽK: Anna – D. Csík, R. Kovács, R: Gallo, DZ: Nagy, D: 100. Krh. Dlhá Lúka: Máté – Korintuš, Parditka, Jurinyi, T. Hegedüs, Ičo, Bodnár, Čižmár, Rigó, Zsilla, Anna, striedal J. Gebe. Bohúňovo: Ferencz – R. Kovács, T. Kovács, L. Kovács, Šušán, Váradi, Dorkin, Izák, D. Csík, Kulik, F. Király, striedal A. Csík.

Slavošovce – Rudná nehralo sa hostia nepricestovali.

pp

ico

I. trieda mládež

Dorast, 4. kolo: Dlhá Ves – Plešivec 4:0, Gemerská Poloma – Vyšná Slaná 4:3, Dobšiná – Gemerská Hôrka 5:1, Krh. Dlhá Lúka – Krh. Podhradie 1:5, Vlachovo malo voľno.

Tabuľka

1. Krh. Podhradie 3 3 0 0 16:7 9
2. Vlachovo 3 2 0 1 14:4 6
3. Dobšiná 3 2 0 1 13:4 6
4. Plešivec 3 2 0 1 9:4 6
5. Dlhá Ves 3 2 0 1 10:6 6
6. Gem. Poloma 3 2 0 1 10:12 6
7. Vyšná Slaná 4 1 0 3 8:24 3
8. Gem. Hôrka 4 0 0 4 5:14 0
9. Krh. Dlhá Lúka 2 0 0 2 1:11 0

Starší žiaci, 4. kolo: Slavošovce – Rož. Bystré 4:0, Štítnik – Bohúňovo 1:2, Dobšiná – Drnava 0:2, Gemerská Poloma – Krh. Podhradie 0:3.

Tabuľka

1. Krh. Podhradie 3 3 0 0 18:1 9
2. Bohúňovo 3 3 0 0 16:1 9
3. Drnava 3 3 0 0 16:2 9
4. Slavošovce 4 3 0 1 10:3 9
5. Gem. Poloma 3 1 0 2 4:6 3
6. Štítnik 3 0 0 3 3:15 0
7. Dobšiná 4 0 0 4 1:17 0
8. Rož. Bystré 3 0 0 3 0:23 0

kcs

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kolo na Gemeri patrilo domácim