Klec dal prednosť európskym challengerom, o DP ešte nerokoval

SITA|22. aug 2007 o 12:18

BRATISLAVA 22. augusta (SITA) - Ivo Klec je jedným z dvoch slovenských tenistov, ktorí nefigurujú v žrebe kvalifikácie dvojhry o postup do hlavnej súťaže na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US ...

BRATISLAVA 22. augusta (SITA) - Ivo Klec je jedným z dvoch slovenských tenistov, ktorí nefigurujú v žrebe kvalifikácie dvojhry o postup do hlavnej súťaže na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open v New Yorku, hoci on i Pavol Červenák podľa renkingu mali právo na účasť. "Mám viac dôvodov," uviedol pre agentúru SITA 222. hráč systému ATP Entry pre nasadzovanie a dodal: "Hral som v nemeckej druhej bundeslige, k tomu dlhý let, posun času, málo renkingových bodov v tej kvalifikácii a zmena povrchu."

V severnej skupine II. nemeckej bundesligy 2007 Klec 10. a 12. augusta štartoval za klub TV Eskelkamp-Mittwald a zaznamenal bilanciu 2:0 vo dvojhre i štvorhre. Jeho družstvo celkovo obsadilo štvrté miesto medzi deviatimi aktérmi tejto súťaže.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan s dlhodobým zázemím v Mníchove o svojom najbližšom programe prezradil: "Teraz účinkujem na challengeri v Ženeve. Vo Švajčiarsku budem do konca týždňa aj trénovať. Nasleduje podobný turnaj v talianskom Come, týždeň tréningu a challenger v Seville." Klec v Ženeve na antukovom turnaji s dotáciou 29 750 eur vo dvojhre prehral hneď v 1. kole s ruským držiteľom voľnej karty Jevgenijom Donským, ale po boku svojho brata Alexa, ktorý reprezentuje Nemecko, sa ešte predstaví vo

O črtajúcom sa vystúpení v Davisovom pohári slovenský kozmopolita skonštatoval: "Moje účinkovanie v zápase proti Kórejskej republike ešte nie je potvrdené - zatiaľ sme so zväzom nerokovali." Slovenský tím pod taktovkou Miloslava Mečířa bude 21. - 23. septembra v Sibamac aréne Národného tenisového centra v Bratislave na antuke pod zatiahnutou strechou bojovať s ázijským družstvom o účasť v elitnej šestnásťčlennej svetovej skupine ročníka 2008.

Ako je známe, po operácii lakťa na pravej ruke nebude k dispozícii Dominik Hrbatý, ktorý podstúpi chirurgický zákrok 4. septembra. Bez neho je Klec internou rebríčkovou trojkou za Lukášom Lackom (164.) a Michalom Mertiňákom (175.) a pred Kamilom Čapkovičom (302.) a spomenutým Červenákom (339.). Debut v prestížnej súťaži tímov absolvoval v apríli. K triumfu Slovenska nad Macedónskom 5:0 v Skopje prispel - už za nezvratného stavu - zdolaním Dimitara Grabuloského 6:2, 6:3.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Klec dal prednosť európskym challengerom, o DP ešte nerokoval