Kildowová vyhrala po prehýrenej noci

Sportnet|4. dec 2006 o 00:00

LAKE LOUIS - Americký lyžiarsky zväz síce po zimných OH v Turíne sprísnil vnútorné predpisy v bodoch "alkohol" a "večierka", ale momentálne najlepšia pretekárka v kráľovskej alpskej disciplíne si to vyriešila po svojom. Lindsey C. ...

Lindsay Kildowová na svahu v Beaver Creek. Pivo, šampanské a víno, ktoré si dala večer pred pretekmi, jej nezabránili byť v zjazde najrýchlejšou. FOTO - REUTERS

LAKE LOUIS - Americký lyžiarsky zväz síce po zimných OH v Turíne sprísnil vnútorné predpisy v bodoch "alkohol" a "večierka", ale momentálne najlepšia pretekárka v kráľovskej alpskej disciplíne si to vyriešila po svojom. Lindsey C. Kildowová, víťazka sobotňajšieho zjazdu Svetového pohára, oslavovala v Lake Louise troma druhmi alkoholu v ruke a hoci "chľastala ako dúha", "Lex Miller" (Millerove zákony) neporušila.

Americkí reprezentanti môžu za interné reguly ďakovať povestnému "nočnému vtákovi" Bodemu Millerovi, ktorý mimochodom vyhral zjazd v americkom Beaver Creek v piatok. Je známy svojimi výletmi do nočných barov a diskoték a celú sezónu trávil v karavane. Viacerí sa dlho bránili podpísať so zväzom novú dohodu, podľa ktorej musia všetci lyžiari počas pretekov i tréningov bývať v oficiálnej ubytovni a tréneri a ich zverenci nesmú spoločne ani pri oficiálnych príležitostiach konzumovať alkohol. Kildowová tak na svoju malú párty pozvala iných ľudí, a nie tých, ktorí majú na jej úspechoch podiel. Paradoxná situácia, ale pretekárka bola presne podľa regúl v hotelovej izbe a nepila so svojimi trénermi.

Kildowová si takto užívala v noci na sobotu po druhom mieste v prvom kanadskom zjazde a malo to blahodarný účinok - na druhý deň vyhrala. "Dala som si s pár ľuďmi pohár vína, s naším tímom pohár šampanského a tiež som si dala pivo s Nemcami. Tri poháre alkoholu, to bola pre mňa bláznivá noc!" prezradila reportérom Kildowová a významne dodala, "ale bolo to s nemeckými, nie americkými trénermi."

Pretekárka však tvrdí, že na rozdiel od ostatných kolegov z tímu nemá záujem zosmiešňovať zväz, naopak, jeho nariadenia chápe. Vie, že keby sa takéto udalosti diali s trénermi, mohlo by to oslabiť disciplínu. "A ráno pred súťažou víno nikdy nepijem, nie som Bode," upozorňuje Kildowová.

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kildowová vyhrala po prehýrenej noci