Kežmarčanky nepustili Prešovu ani set

Víťazstvo favorita. Kežmarok zdolal Prešov 3:0 na sety.
Víťazstvo favorita. Kežmarok zdolal Prešov 3:0 na sety. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|19. mar 2017 o 10:22

Štvrťfinálová séria play-off sa presúva do metropoly Šariša.

KEŽMAROK. Volejbalistky extraligového Kežmarku vyhrali v úvodnom zápase prvého kola play-off na domácej palubovke nad Prešovom 3:0 na sety a v sérii hranej na dve víťazstvá sa ujali vedenia.

Najvyrovnanejší bol pod Tatrami druhý set, v ktorom sa rozhodovalo až v dramatickej koncovke. Lepšie ju zvládli domáce hráčky a v treťom sete už na palubovke dominovali.

Druhý zápas sa hrá v sobotu v Prešove.

KV MŠK Oktan Kežmarok - VK EPERIA Prešov 3:0 (20, 24, 16)

Stav série: 1:0.

Kežmarok: Zatrochová 9, Becková 6, Smák 3, Dragašeková 11, Labudová 9, Jakušová 11, libero Nikmonová (Kredátusová 2, Rajčanová 0).

Prešov: Povrazníková 10, Bodnárová 13, Schniererová 1, Sokolov-Székelyová 5, Jakábová 12, Obermannová 0, libero Olejníková (Kopilcová 1).

Hlasy trénerov

Blanka Špaková (trénerka Kežmarku): „Som veľmi rada, že sme vyhrali bez straty setu a urobili prvý krok k semifinále. Súper sa snažil, ale naše baby to zvládli, aj napriek problémom v druhom sete. Zvládli sme ťažkú koncovku a následne aj celý zápas. Teší ma, že zabrali všetky hráčky, ktoré sa dostali do hry a z duelu nahrávačských legiend vyšla víťazne Monča.“

František Bočkay (tréner Prešova): „Dnešný zápas bol jednoznačne o našich chybách. Urobili sme ich v útoku príliš veľa. Ale môjmu tímu nemôžem nič vytknúť, pretože tento zápas odpracovali od začiatku do konca. A je na čom stavať do ďalšieho pokračovania tejto série. Mrzí nás najmä koncovka druhého setu, kde sme zopár situácií nevyriešili dobre, ale hľadali sme zložitejšiu cestu. Dnes zohrali svoju úlohu obrany, ktoré divákom priniesli veľa super dlhých výmen. Cez týždeň si zápas rozoberieme, pripravíme sa a doma spravíme všetko pre navrátenie série naspäť do Kežmarku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky nepustili Prešovu ani set