Kežmarčanky majú historické striebro

Richard Hudeček|8. mar 2016 o 00:00

Volejbalistky Kežmarku dosiahli historický úspech klubu, keď sa prebojovali do finále Slovenského pohára.

KEŽMAROK. V ňom nestačili na bratislavskú Sláviu. Striebro má však pre Kežmarčanky cenu zlata. Turnaj Final Four sa konal v Nitre.

Výsledky – semifinále: Volley project UKF Nitra – KV MŠK Oktan Kežmarok 2:3 (-18, 28, 19, -25, -9)

Kežmarok: Smák 7, Dragašeková 11, Jakušová 7, Budrovič 19, Becková 17, Zátrochová 17, libero Jagodzinska (Šipošová 8, Harčárová 0).

Ľubomír Bréda (tréner Kežmarku): „Bol to vyrovnaný zápas. Raz sme mali navrch my, raz Nitra. V momentoch, keď sme prehrávali, boli domáce lepšie na podaní. V poslednom období sme sa trápili so zdravotným stavom a mali sme aj problémy rodinného typu a o to si víťazstvo viac cením. Kľúčové bolo, že sme zvládli koncovku štvrtého setu a tajbrejk sme potom zahrali veľmi dobre. Myslím, že rozhodlo väčšie chcenie v koncovkách. Postúpili sme do historického finále a máme z toho radosť.“

Finále: VK Slávia EU Bratislava – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:1 (21, -23, 12, 23)

Kežmarok: Smák 6, Dragašeková 4, Jakušová 4, Budrovič 10, Becková 3, Zátrochová 8, libero Jagodzinska (Labudová 7, Šipošová 12, Harčárová 3, Skupinová 2).

Jozef Bréda (tréner Kežmarku): „Sme spokojní s finále na turnaji, aj keď nás mrzí, že sme nezískali prvé miesto. Po sobotňajšej päťsetovej dráme však skúsenejším hráčkam v závere dochádzali sily. Mohli sme dostať duel do piateho setu, ale, žiaľ, to nevyšlo. Zápas nám ukázal, že máme solídnu náhradu hráčok zo základu, ale v koncovke im chýbala skúsenosť. Účasť vo finále Slovenského pohára bol najväčší úspech v histórii klubu a veľmi si to vážime.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky majú historické striebro