Keane prestúpil k Beckhamovi do LA Galaxy

(Autor: SITA/AP)
TASR|15. aug 2011 o 21:14

Írsky futbalista Robbie Keane bude pokračovať v americkej lige Major League Soccer.

LONDÝN. Írsky futbalista Robbie Keane bude pokračovať v klubovej kariére v americkej lige Major League Soccer. Kapitán írskej reprezentácie, ktorá je súperom slovenských futbalistov v boji o EURO 2012, opúšťa Tottenham Hotspur v prospech Los Angeles Galaxy, kde hrá aj ďalší hviezdny futbalista z Ostrovov David Beckham.

Tridsaťjedenročný zakončovateľ sa nedokázal za posledné dve sezóny v tíme Spurs presadiť do základnej zostavy a hosťoval v Celticu Glasgow i West Ham United. Napriek tomu sa jeho najväčšie klubové úspechy viažu práve s klubom z severu Londýna, kde predtým pôsobil v rokoch 2002 až 2008.

"Keď prišiel David Beckham a trénoval so Spurs, nevedel si vynachváliť organizáciu Galaxy, jej fanúšikov i ligu samotnú. Takže sa neviem dočkať, kedy sa dostanem do zámoria a začnem tam hrať," cituje Keanea oficiálna stránka losangelského tímu.

Keane je aj rekordérom írskej reprezentácie, keď v 108 zápasoch skóroval 51-krát. Väčšinu klubovej kariéry strávil na Britských ostrovoch, krátko pôsobil aj v talianskom Interi Miláno.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov