Katona urobil dobre, že sa spoľahol na ľavačku

Skóroval. Peter Katona (vľavo) dal tretí gól v tomto ročníku.
Skóroval. Peter Katona (vľavo) dal tretí gól v tomto ročníku. (Autor: sita)
Sportnet|12. mar 2014 o 00:00

V tomto ročníku II. futbalovej ligy zaznamenal svoj tretí gól.

Pre Petra Katonu mal však tento z úvodného jarného kola špecifický význam – dal ho totiž ľavačkou.

PREŠOV. Hoci pravú nohu považuje za svoju silnejšiu, predsa neotáľal a keď mu loptu sklepol Belejík, oprel sa do nej inou časťou svojho tela. Oplatilo sa, lebo jeho pokus skončil v bráne Liptovského Mikuláša. Znamenal dvojgólové vedenie, ktoré už Tatran Prešov nepustil a získal tri body.

Tento futbalista bol rád, že sa zaslúžil o úspešné vykročenie zeleno–bielych.

Neotáľal a urobil dobre

„Môjmu gólu predchádzala pekná akcia a rovnako aj šupa, ktorú som vypálil, mala solídne parametre. Skúsil som to asi z dvadsiatich metrov a urobil som dobre,“ vrátil sa k svojmu pokusu Peter Katona.

Priznal, že v ostatnom čase v príprave viac zaťažuje ľavačku, lebo chce loptu ovládať rovnako dobre oboma nohami.

„Myslím si, že podobný gól som ešte nedal, možno iba na tréningu sa mi čosi také podarilo. Teraz som si povedal, že málokedy strieľam z takej pozície na bránu, a tak to treba skúsiť, lebo inak gól nebude.“

Prvý polčas vyšiel hosťom výborne a korunovali ho aj zlepenými zásahmi. Druhý polčas síce Šarišania už nezvládli v rovnakom štýle, ale i tak si nenechali pokaziť dobrý pocit z odvedenej práce.

„Vpredu sa nám už tak nedarilo podržať loptu a z toho pramenili akcie domácich. Okrem toho Liptáci hádzali dlhé auty do šestnástky a z toho dosť ťažili. I tak sme ale mali brejky a príležitosti na to, aby sme náskok ešte zvýšili. Keby sme tretí raz skórovali, tak určite by rival už odpadol.“

Góly si treba rozdeliť

Počas zimnej prestávky išlo o to, aby sa Tatran herne vybrúsil a hráči nabrali patričné sebavedomie. Časť z neho preniesli aj na ihrisko v L. Mikuláši.

„V príprave som robil všetko pre to, aby som bol v odvete nachystaný po každej stránke a dúfam, že aj koncovka mi bude lepšie vychádzať,“ podotkol borec, ktorý sa pohybuje pod hrotom a vyslovil želanie, že viacerí spoluhráči sa v nastávajúcom programe súťaže zapíšu do streleckej listiny.

Nuž, bolo by načase, aby sa zakončovatelia prebrali a zvýšila sa tak údernosť tímu. Lebo len tak možno očakávať, že to s útokom na čelné priečky myslia Prešovčania naozaj vážne. Práve prvé zápasy odvety sú ošemetné v tom, že nie je ešte zrejmá sila kolektívu a rovnako ťažko predvídať, v akej pohode sú súperi.

„Človek nevie, aký je skutočný pomer síl a aj preto máme radosť z tohto plného bodového úlovku a navyše dosiahnutého na ihrisku súpera.“

Tatran nadviazal na výbornú sériu zo záverečných kôl jesene. Presadil sa svojím štýlom, kombinačnou hrou, pritom však tréner Jozef Kostelník musel dumať, ako nahradí v zostave maróda Poliačeka, ktorý sa zranil v záverečnom prípravnom dueli v Trebišove a nejaký čas nebude k dispozícii (rovnako ako Grajcar, ktorý už začal s tréningom, či Šafranko). S tým ale treba rátať, no ukázať sa potom môžu ďalší adepti. Hlavná vec, aby sa kvalita hry kolektívu neoslabila.

„Pre nás je každý súboj dôležitý, lebo nemôžeme si dovoliť strácať body a okrem toho potrebujeme sa dotiahnuť na Podbrezovú. Nesmieme podceniť žiadneho rivala a to platí aj o nastávajúcich vystúpeniach, ktoré nás čakajú doma,“ dodal Peter Katona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Katona urobil dobre, že sa spoľahol na ľavačku