08.02.2022 00:00
Deň 4
Peking 2022
Koniec

Šimoňáková: Viem jazdiť, to ma teší. Konkurencia je veľká, my sa na ňu nechytáme

Katarína Šimoňáková.
Katarína Šimoňáková. (Autor: TASR – Martin Baumann)
TASR|8. feb 2022 o 15:58

Možno neviem držať krok s najlepšími, ale nestratím sa, hovorí Šimoňáková po ZOH 2022 v Pekingu.

PEKING. Napriek 25. miestu, ktoré vystavilo Kataríne Šimoňákovej stopku pred štvrtou jazdou, bola slovenská sánkarka so svojim vystúpením spokojná.

Z pretekov jednotlivkýň na ZOH v Pekingu si odnáša dobrý pocit, ktorý by chcela zužitkovať v tímovej súťaži.

Spokojná s olympiádou

Šimoňáková bola po pretekoch spokojná a jej radosť bola vyjadrená veľkým úsmevom.

"Cítim sa veľmi dobre, som šťastná a spokojná. Mala som na tréningu veľa problémov, preto som nevedela, čo mám čakať od pretekov. Myslím, že som to dala dobre, aj keď včera mi prvá jazda úplne nevyšla. Chyba v nej ma zrejme pripravila o štvrtú jazdu, do ktorej išlo najlepších dvadsať báb. Ale som spokojná, keďže tréningy neboli dobré," uviedla po súťaži.

Mladej sánkarke, ktorá na otváracom ceremoniáli niesla slovenskú vlajku spolu s hokejistom Marekom Hrivíkom, dala olympijská súťaž viacero poznatkov:

"Odnášam si veľa skúseností a pocit, že dokážem jazdiť možno nie s najlepšími, ale nestratím sa. Konkurencia je veľká, navyše my sa na ňu s materiálnym vybavením vôbec nechytáme. Ale jazdiť viem a to ma teší."

Na olympiáde ešte nekončí

Slovenskí sánkari poznali tobogan v Jen-čchingu už pred olympiádou, vlani v novembri na ňom išli preteky Svetového pohára.

"Na pohľad je to veľmi pekná dráha, ale má zákerné a ťažké pasáže, ktoré robili problémy aj favoritom. Ale oproti novembru bola celá trať oveľa lepšie pripravená. Prvé dve zákruty boli jednoduchšie ako na ´sveťáku´," uviedla Šimoňáková.

Spolu s Jozefom Ninisom a dvojicou Tomáš Vaverčák-Matej Zmij sa ešte mladá sánkarka predstaví v tímovej štafetovej súťaži, výsledok z pretekov jednotlivkýň ju nabudil:

"Zatiaľ sme sa o tom s chalanmi nerozprávali, každý sa chcel sústrediť na svoj výkon. Je to bonus a veríme, že podáme dobrý výkon. Ja sa na to veľmi teším. S tým, čo som predviedla, pôjdem do pretekov pokojnejšie a nebudem mať taký stres z toho, že sklamem tím."

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Sánkovanie»Šimoňáková: Viem jazdiť, to ma teší. Konkurencia je veľká, my sa na ňu nechytáme