Katalánska tlač viní za remízu Barcelony Starka

SITA|29. apr 2009 o 13:33

Ultradefenzívnemu štýlu futbalistov FC Chelsea a zhovievavosti hlavného rozhodcu Wolfganga Starka pripísala španielska tlač bezgólovú remízu FC Barcelona.

BARCELONA. Ultradefenzívnemu štýlu futbalistov FC Chelsea a zhovievavosti hlavného rozhodcu Wolfganga Starka pripísala španielska tlač bezgólovú remízu FC Barcelona v utorkovom úvodnom zápase semifinále Ligy majstrov. Katalánsky denník Sport nebol jediný, ktorý otvorene napísal o neodpískanom "donebavolajúcom" penaltovom zákroku na Thierryho Henryho a o červenej karte, ktorú mal vidieť Michael Ballack. "Na Wolfganga Starka na Nou Campe tak skoro nezabudnú. Zrejme konal pod vplyvom nejakej bláznivej teórie o potrebe šetriť žltými kartami a rozdával iba samé varovania. Umožnil Chelsea beztrestne páchať vážne a sústavné fauly podľa jej ľubovôle. Vrcholom bolo rozhodnutie neodpískať penaltu za faul Joseho Bosingwu na Thierryho Henryho v 72. minúte," rozohnil sa Sport a pokračoval: "Stark korunoval svoj úbohý výkon neudelením druhej žltej karty Michaelovi Ballackovi." V podobnom kritickom duchu hodnotil zápas aj ďalší barcelonský denník El Mundo Deportivo, ktorý však priznal britskému súperovi nezlomného tímového ducha: "Majstrovsky organizovaný a fyzicky disponovaný stred poľa, vyhlásená defenzíva a hrozba v útoku v kombinácii s menej vydareným výkonom blaugranas, ktorých ofenzívna sila bola zbavená čara, viedli k sklamaniu v podobe remízy."

Katalánske periodiká sa zhodli na tom, že v utorok prišlo na Nou Camp hrať futbal iba jedno mužstvo. "Barce sa dá iba máločo vytknúť. Hrala statočne, s oduševnením a do poslednej chvíle bola verná svojmu štýlu," napísal El País a označil fyzickú náročnosť zápasu za brutálnu. "Toto nebolo stretnutie pre umelcov, ale pre bojovníkov." Madridský As sa zameral najmä na analýzu spôsobu, akým Chelsea neutralizovala hrozbu, ktorú v tíme Barcelony predstavuje predovšetkým Lionel Messi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Katalánska tlač viní za remízu Barcelony Starka