Karty sú rozdané, postúpiť chcú obaja

Lavička. Ľubomír Maďarik (vpravo) so spoluhráčmi sleduje z lavičky dianie na palubovke.
Lavička. Ľubomír Maďarik (vpravo) so spoluhráčmi sleduje z lavičky dianie na palubovke. (Autor: judy)
Sportnet|23. apr 2010 o 00:00

Semifinalisti play-off futsalovej Kyma extraligy Dubnica a Košice sa držia hesla môj dom, môj hrad. Obaja využili domáce prostredie, pričom zhodne dali súperovi po päť gólov.

Na Považí vyhrali hostitelia 5:4, v metropole východu RCS 5:1. O druhom finalistovi sa nerozhodlo v dvoch dueloch a tak dnes podvečer je na programe tretí, ktorý jedného z dvojice vyrovnaných celkov posunie do vytúženého finále.

KOŠICE. Hráči úradujúceho majstra si veľmi dobre uvedomovali dôležitosť stredajšieho merania síl, keď v sérii hranej na dve víťazstvá prehrávali 0:1. Zakolísanie by znamenalo predčasný koniec sezóny, čo si z hráčov ani vedenia klubu nik nechcel pripustiť. Súperovi od prvých minút na palubovke nič nedarovali zadarmo a postupne si vypracovali dvojgólový náskok.

Dôležitý tretí gól Maďarika

Ani za tohto stavu sa Dubničania nevzdávali, do zápasu sa vrátili ešte v priebehu prvého polčasu kontaktným gólom. Skóre sa do prestávky už nezmenilo, pričom dôležitý bol tretí gól domácich. Postaral sa o to Ľubo Maďarik, ktorému loptu pekne naservíroval Kozár. "Vedeli sme, že pokiaľ nevyhráme, sezóna sa pre nás skončí. Pociťovali sme trocha väčší tlak a hlavne zodpovednosť za dosiahnutie dobrého výsledku. Naším cieľom je finále, aby sme mohli so Slovmaticom obhajovať majstrovský titul. Do zápasu sme vstupovali s tým, že musíme vyhrať a vrátiť sériu do Dubnice. Nebolo to až také jednoduché, súper sa snažil hrýzť, ale v druhom polčase sme mu už nedovolili skórovať. Stále sa snažil hrať ofenzívne, aby niečo urobil s výsledkom, pričom nám sa otváral priestor na rýchle kontry do otvorenej obrany. Využili sme to a zaslúžene vyhrali. Pre nás nebolo dôležité skóre, lebo v play-off sa rátajú víťazstvá. Vyrovnali sme sériu a stále sme v hre o finále," hovorí Ľ. Maďarik. Obaja semifinalisti netaja ambície zahrať si v ňom. Karty sú rozdané a čaká sa, ktoré družstvo vytiahne, ako sa hovorí, žolíka z rukáva a rozhodne túto sériu vo svoj prospech. Úradujúci majster má vyzretejšie družstvo, ktoré by mohlo využiť svoje skúsenosti. V Dubnici sa im nedarí a zrejme aj to sa môže podpísať pod ich výkon. "Prvý semifinálový zápas bol pre nás nešťastný, lebo domácim padlo skoro všetko, do čoho kopli a smerovalo to na našu bránku. Na rozdiel od nás mali veľmi vysokú úspešnosť koncovky, čo rozhodlo. Očakávam aj dnes vyrovananý duel, v ktorom okrem momentálnej formy budú rozhodovať maličkosti," dodal Ľ. Maďarik. Obaja súperi sa veľmi dobre poznajú a tak vymyslieť niečo nové za krátky čas asi nebude pre trénerov ľahké.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Karty sú rozdané, postúpiť chcú obaja