Karol Bačo sa zmenil na Modrého Draka

Hráč aj tréner Karol Bačo. Z ČH Hornets prešiel na stranu ŠKP Modrí Draci.
Hráč aj tréner Karol Bačo. Z ČH Hornets prešiel na stranu ŠKP Modrí Draci. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|13. sep 2014 o 00:00

Doterajšia ikona vodnopólového ČH Hornets Košice sa po rokoch vracia do „rodného“ hniezda konkurenčného ŠKP.

U Modrých Drakov bude nielen hráčskou oporou v bazéne, ale aj trénerom mužstva.

KOŠICE. Cenným úlovkom obhajcu extraligového titulu ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto je Karol Bačo. Viacnásobný najlepší hráč Slovenska prechádza k mestskému rivalovi nielen ako hráč, ale aj ako tréner.

Spoločne s Komjáthym

V ČH Hornets popri hraní aj trénoval žiakov a nazbierané skúsenosti teraz môže využiť pri vedení A-mužstva Modrých Drakov.

„Je pravda, že okrem hrania budem aj trénerom áčka ŠKP. Spoločne s Pavlom Komjáthym, ktorý je tiež v pozícii trénera. Do realizačného tímu patrí aj Ján Šurim, ktorý sa po ukončení hráčskej kariéry stal vedúcim mužstva. Všetci traja si výborne rozumieme,“ vykreslil Karol Bačo.

Odchody viacerých opôr

Zmeny sa však nedotkli len lavičky majstra, ale aj hráčskeho kádra. Za obhajobou pôjde v podstatne obmenenom zložení, keď mu odišli také opory ako Nižný a Zaťovič (obaja do Novák), Molnár (do nemeckého Hannoveru) a brankár Hoferica (po skončení hosťovania sa vrátil do ČH Hornets).

Okrem toho spomínaný Šurim spoločne s Čiernikom ukončili kariéru.

„Buduje sa čisto košický kolektív, aj to bolo pre mňa výzvou. Mužstvo sa tak obmenilo, že bude veľmi ťažkou úlohou udržať sa v popredí. Samozrejme, najradšej by sme obhájili titul, ale Bratislava sa zase vyzbrojila a aj do Hornets prišli nejakí hráči.“

Spolu s Bačom prichádzajú od sršňov aj Miroslav Grutka a Martin Šuster, ale aj tak príchodov je zatiaľ menej ako odchodov. „Musíme sa trošku uskromniť. Samozrejme, každý má najvyššie ambície, ale uvidíme, aká bude situácia. Napriek toľkým zmenám staviam na dobrú partiu.“

Niečo o skutočných ambíciách tímu ŠKP Modrí Draci naznačí už Slovenský pohár, ktorý je tradične predkrmom pred štartom extraligy. Na programe je 3. – 5. októbra.

„Chceli by sme dať počas sezóny príležitosť aj mladým odchovancom, pretože napriek tomu, že v Košiciach bolo v posledných rokoch sedem titulov, bola to do značnej miery záležitosť aj hráčov z iných miest. Súčasná ekonomická situácia v športe však velí stavať na vlastnú mládež,“ pridal svoju filozofiu K. Bačo.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Karol Bačo sa zmenil na Modrého Draka