Kapitánka Kupčíková: Ako keby sme sa vzdávali

Kapitánka Lucia Kupčíková. Cení si, že diváci prišli a verí, že prídu zase.
Kapitánka Lucia Kupčíková. Cení si, že diváci prišli a verí, že prídu zase. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|20. dec 2013 o 00:00

Po strede by ste v tíme Good Angels ťažko hľadali hráčku, ktorú môžete vyslovene pochváliť.

Trio Piersonová, Kupčíková, Bojovičová aspoň bojovalo. No inak sa priemerné výkony snúbili s podpriemernými. A to na dvanásťnásobného francúzskeho majstra stačiť nemohlo. Basketbalistky Bourges vyhrali v Košiciach 77:61 a žlto–modré si skvele rozbehnuté dianie v A–skupine Euroligy skomplikovali. Stalo sa tak pred vyše osemapoltisícovou kulisou.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice sa v súboji A–skupiny Euroligy proti Bourges mohli oprieť o nevídanú návštevu.

Lebo tých 8 597 divákov, to je nový euroligový rekord. Ale žlto – modré z priazne tribún nevyťažili to, čo sa čakalo. S Bourges prehrali 61:77. A po stretnutí zavládlo v Steel Aréne všeobecné sklamanie.

Košičanky vedeli, že po domácej prehre s Jekaterinburgom sa od nich s Bourges očakáva víťazstvo. No neustáli to.

Od začiatku sme mali ťažšie nohy, nebehali sme tak uvoľnene ako proti Jekaterinburgu. Lebo proti nemu sme išli prekvapiť, zahrať dobrý basketbal. Teraz sme chceli od začiatku nastaviť tempo, čo sa nám nepodarilo,“ priznala kapitánka Good Angels Košice Lucia Kupčíková.

[content type="avizo-clanok" id="7044611" url-type="sme-article" title="Pozrite si fotogalériu:"][/content]

S každým nepremeneným pokusom psychicky padali

Proti tak vyspelému súperovi, akým je tretí tím Euroligy z uplynulej sezóny, nemôže chýbať v prejave patričná dávka bojovnosti.

No tej v porovnaní so súbojom s ruským klubom pred tromi týždňami žlto–modré výrazne ubrali.

„Proti Jekaterinburgu sme mali dobrú úspešnosť streľby, to nás nabudzovalo, aj v útoku sme cítili energiu. Teraz sme s každým nepremeneným pokusom psychicky padali, ako keby sme sa vzdávali. Vtedy je ťažké sa z dna odraziť.“

Keď to nejde v útoku, stále je možnosť chytiť sa v obrane. Ale ani to sa Košičankám nepodarilo. Francúzsky tím premenil osem trojkových pokusov, teda ďaleko viac ako zvyčajne.

Stalo sa tak i preto, že hráčky Bourges mohli zakončovať z čistých streleckých pozícií. „Mali pokoj, mali pohodu, hrali veľmi ľahko. Dobre sa vedeli nájsť vo voľných pozíciách. Hrali pekne kolektívne.“

[content type="video" source="youtube" id="upz9DwaaPpA?list=UUgNw0B-R05uH7y51i0La4Eg" width="490" height="276"][/content]

Diváci boli fantastickí

Záver roka mal priniesť pekný vianočný darček. Kapitánka je smutná, že ho divákom nevenovali.

„Všetci sme si priali rozlúčiť sa v Eurolige s týmto rokom víťazne, aby sme mali pohodu na sviatky. Nepodarilo sa nám to. Diváci pritom boli fantastickí. Sme radi, že prišli. Verím, že aj najbližšie si nájdu cestu do Steel Arény a sľubujem im, že proti Kayseri budeme bojovať,“ vyhlásila L. Kupčíková, ktorá vie, že výhra nad Bourges mala byť tou najlepšou pozvánkou na januárový duel s Kayseri.

„S Jekaterinburgom to bola pekná šou, aj dobrý zápas. Diváci i po prehre odchádzali s dobrým pocitom. Teraz to bolo iné, uvidíme ako ľudia zareagujú. Bol to zatiaľ len jeden zápas, ktorý nám nevyšiel. Nechceme to ale teraz riešiť s horúcou hlavou.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitánka Kupčíková: Ako keby sme sa vzdávali