Kandidáti pod prísnym okom trénera Kisela

Karol Kisel. Tréner Moldavy probuje ďalších kandidátov na dres FK Bodva.
Karol Kisel. Tréner Moldavy probuje ďalších kandidátov na dres FK Bodva. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|4. dec 2010 o 00:00

Po skončení prvoligových bojov zostali ešte futbalisti Moldavy v pohotovosti. Počas uplynulých dní v rámci zimnej predprípravy zvládli i priateľské zápasy. Tie slúžili aj na to, aby sa dostali k slovu ďalší kandidáti, ktorí sa uchádzajú o dres tímu.

MOLDAVA. Po skončení prvoligových bojov zostali ešte futbalisti Moldavy v pohotovosti. Počas uplynulých dní v rámci zimnej predprípravy zvládli i priateľské zápasy. Tie slúžili aj na to, aby sa dostali k slovu ďalší kandidáti, ktorí sa uchádzajú o dres tímu, čo skončil po jeseni tretí. Tak ako funkcionári avizovali, vo výcvikovom tábore sa ukázalo zo desať adeptov, aby ich ošacovalo prísne oko trénera Karola Kisela.

Černosi v Moldave

Zdá sa, že niektorí uchádzači o post na súpiske nie sú márni. Tak to aspoň vyplýva zo slov manažéra klubu Vladimíra Popoviča. "V dobrom svetle sa ukázal napríklad dvadsaťštyriročný útočník Bajza, žilinský odchovanec, ktorý pôsobil naposledy v libereckej rezerve, kde sa stal najlepším strelcom. Nos na góly ukázal napríklad aj v prípravnom zápase v Podbrezovej, keď skóroval." Svoj talent ukázal i 18-ročný Vranko (pravý záložník) zo Sabinova, Prievidžan Humaj (ľavý obranca, 24) a Bardejovčan Lauko (stopér, 24), ktorý predtým účinkoval v poľskej druhej lige. Nie je vylúčené, že v kádri sa usadia i dvaja černošskí hráči – Limam Seydi (23-ročný útočník) s francúzskym občianstvom, ktorý bol naposledy v Katare, a Patrik Beki (24-ročný rodák z Kamerunu prišiel z talianskeho Livorna a môže zastávať post krajného beka alebo stredopoliara). "Máme záujem o prestupy spomínaných jednotlivcov. Pritom na začiatku zimnej prípravy 3. januára rátame so skúškou ďalších futbalistov. Vyhliadnutého máme Čecha Mrázka, ktorý hral v Púchove i Nových Zámkoch a pracujeme na kvalitnom brankárovi a skúsenom záložníkovi." Niektorí iní hráči, čo prišli na skusy, nepochodili a odišli preč. Boli medzi i legionári z Bieloruska, Afriky či Čech Kromer. Rovnako nie je záujem ani o Srba Gligiča, kanoniera Moravian zo západnej skupiny II. ligy.

V zimnej príprave pred jarnou odvetou majú Moldavčania naplánované okrem niekoľkých zápasov kondičné sústredenie vo Vysokých Tatrách a herné v polovici februára v Maďarsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kandidáti pod prísnym okom trénera Kisela