Kanaďania len tesne zdolali Švajčiarov 3:2

Goran Bezina (v bielom) v súboji s Kanaďanom Jeffom Skinnerom.
Goran Bezina (v bielom) v súboji s Kanaďanom Jeffom Skinnerom. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. máj 2012 o 21:28

Zápas so Švajčiarskom rozhodol v 49. minúte kapitán Kanady Ryan Getzlaf.

HELSINKI. Hráči Kanady zvíťazili v stredajšom večernom dueli v helsinskej H-skupine na majstrovstvách sveta v hokeji nad Švajčiarmi 3:2.

Vyrovnaný duel lepšie začali Švajčiari, ktorí po prvom dejstve viedli zásluhou gólu Damiena Brunnera. Kanaďania vyrovnali okamžite po prvej prestávke zásluhou Johna Tavaresa, po ktorého prihrávke dostal "javorové listy" do vedenia 2:1 na začiatku tretej tretiny Jordan Eberle.

Švajčiar Goran Bezina opäť zdramatizoval stretnutie presilovkovou strelou v 44. min, po brejku však rozhodol v 49. min kapitán Kanady Ryan Getzlaf.

Švajčiarsky tím nastúpi v sobotu po zápase Slovensko - Bielorusko na svoj podvečerný duel s Francúzmi (16.15/15.15). V nedeľu večer narazia na Slovákov v súboji, ktorý bude zrejme zlomový ohľadom postupu do štvrťfinále a môže prehovoriť do bojov o priamy postup na zimnú olympiádu v Soči.

ico

Kanada - Švajčiarsko 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Góly: 21. Tavares (Eberle, Skinner), 41. Eberle (Tavares), 49. Getzlaf (C. Ward) - 2. Brunner (Bezina, Romy), 44. Bezina (Romy, Brunner)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Levonen (Fín.) - Blümel (ČR), Puolakka (Fín.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanaďania len tesne zdolali Švajčiarov 3:2