Kamzíci dnes cestujú pod Zobor

Dnes v Nitre. Popradčania sa predstavia pod Zoborom.
Dnes v Nitre. Popradčania sa predstavia pod Zoborom. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|30. nov 2012 o 00:00

Popradských hokejistov čaká dnes extraligový zápas na ľade rozbehnutej Nitry.

Tá naposledy vyhrala u lídra zo Zvolena, naopak, Podtatranci podľahli doma po samostatných nájazdoch Banskej Bystrici.

POPRAD. Po dnešnom súboji bude Popradčanov čakať päťzápasová domáca šnúra duelov v rade, ktorú odštartujú v nedeľu proti Martinu.

Staronový tréner Popradu Milan Jančuška nebol spokojný po poslednom domácom vystúpení proti baranom.

„Bol to určite dôležitý zápas. Nie som spokojný, hlavne s výkonom v prvej a tretej tretine. Vyšla nám iba tá druhá. Mali sme veľmi zlý začiatok. Pozitívom je iba to, že zo stavu 0:2 sme sa dostali do vedenia 5:4. Treba povedať, že tri-štyri góly boli z kategórie lacnejších, z väčších vzdialeností. Snahu hráčom nemožno uprieť, bojovali, nie všetci sa však priblížili k výkonnosti, ktorú si predstavujem. Musíme si to rozobrať a ísť ďalej,“ konštatoval po stretnutí s Banskou Bystricou Jančuška.

Jabrocký: Stratili sme dva body

Jedným zo štyroch strelcov domáceho tímu bol útočník Jaroslav Jabrocký, ktorý parádnou bekhendovou strelou pod hornú žŕdku vyrovnával na 3:3.

„Myslím si, že sme v tomto zápase stratili dva body. Sťahovali sme náskok súpera, pričom sme dostávali lacné góly. Potom sme sa dostali na koňa, myslím si, že sme boli lepší, ale našou hlúposťou, keď sme zle prestriedali, sme ponúkli súperovi presilovku, z ktorej sme inkasovali na 5:5. To nás utlmilo aj v následnom predĺžení a v nájazdoch sme, žiaľ, nemali svoj deň. Hostia dali jeden gól, my žiaden,“ povedal Jabrocký.

Pre neho mal súboj predsa len zvláštnejšiu príchuť, keďže do Popradu prišiel nedávno práve z Banskej Bystrice.

„Snažil som sa pripraviť ako na každého iného súpera, ale tá motivácia bola pre mňa, samozrejme, trochu väčšia. O to viac ma mrzí, že sme po nájazdoch prehrali,“ naznačil „Jabro“.

Po svojom excelentnom presnom zásahu predviedol divákom i špeciálnu gólovú oslavu, ktorá vraj ale nič konkrétne nepredstavovala.

„Nebolo to nič špeciálne, len som sa tešil z gólu. Škoda však, že sme nepremenili šance, ktoré sme mali, dokonca sme nedali ani do prázdnej brány,“ ozrejmil rýchlonohý útočník.

Hoci pod Tatry sa vrátil len nedávno, vie, že pre Poprad to bola už štvrtá prehra v rade na domácom ľade.

„Hovoríme o tom v kabíne, chceme ľudí potešiť víťazstvom. Dali sme päť gólov, no ani to nestačilo. To nás však neospravedlňuje,“ dodal Jabrocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kamzíci dnes cestujú pod Zobor