“Kamzíci” deklasovali Zvolen

Sportnet|31. okt 2011 o 00:00

Krátky proces urobili hokejisti Popradu vo včerajšom súboji so Zvolenom. Svojho súpera doslova zmietli z ľadu a domov ho poslali s debaklom 8:1.



POPRAD. Po predchádzajúcich troch domácich prehrách v rade hrali Podtatranci ako vymenení. Na svojho súpera vybehli od úvodnej sekundy zápasu, čoho výsledkom bolo vedenie 3:0 už po desiatich minútach, keď sa čistým hetrikom blysol kanonier Martin Kuľha.
“Po predošlých zápasoch, ktoré nám nevyšli, sme si pred týmto súbojom s chalanmi sadli a kapitán tímu Arne Kroták povedal chlapcom niečo do duše. Ako vidieť, všetci si to zobrali k srdcu a hneď to vyzeralo ináč,” povedal autor dvoch včerajších presných zásahov, útočník Jaroslav Kmiť. Popradčania proti Zvolenu nepoľavili za žiadneho stavu. Keď hostia v úvode druhej tretiny znížili zo svojho pohľadu na 1:3, zdalo sa, že by ešte mohli priebeh duelu zdramatizovať. Domáci však rázne naznačili, že na to majú celkom opačný názor a napokon z toho bolo ich presvedčivé víťazstvo 8:1. “Je pravda, že za nami bolo i vedenie klubu, ktoré nám však vyčítalo iba to, že hoci máme v ostatných dueloch veľa šancí, nevyhrávame ich. Dnes to bolo inak, padalo nám skoro všetko, čo sme vystrelili,” naznačil J. Kmiť, ktorý do Popradu prišiel počas rozbehnutej sezóny.

Muselo sa to zlomiť

Ako naznačil, aj on osobne sa už potreboval strelecky chytiť. “Vstúpili sme si do svedomia, každý začal od seba a bolo to vidieť. Som rád, že to tam konečne padlo aj mne. Tých šancí v predchádzajúcich zápasoch som mal dosť, no nie a nie to tam padnúť. Verím, že góly budú pribúdať a že budeme víťaziť,” zaželal si J. Kmiť. Popradu sa doposiaľ viac darí vonku ako na domácom ľade. Toto vysoké víťazstvo nad silným súperom by však tento trend mohlo zmeniť. “Neviem, čím to je. Doma chceme a čím viac chceme, tým asi máme viac zviazané ruky. Dnes sme si povedali, že sa to musí zlomiť a zlomilo sa to,” dodal na záver J. Kmiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»“Kamzíci” deklasovali Zvolen