Kalný: Svidníku rastie v Trenčíne veľmi dobrý nahrávač

Sportnet|26. nov 2013 o 00:00

Trenčín a Svidník ponúkli v 9. kole zaujímavý volejbal.

Hostia potvrdili skúsenosti najmä v koncovkách druhého a tretieho setu, čo im nakoniec vynieslo víťazstvo 3:1.

SVIDNÍK. Volejbalisti Slávie Svidník sa tretíkrát za sebou predstavili vonku, keď v 9. kole nastúpili na palubovke COP Trenčín.

Obidvaja súperi prispeli k tomu, že predovšetkým v prvých troch setoch sa hral zaujímavý a dramatický volejbal.

Domáci vedení 24-bodovým Krajčovičom viedli v prvom sete 24:21, no nakoniec museli odvracať šesť setbalov, aby ho predsa len získali pomerom 33:31.

V druhom sete si Svidníčania postupne vypracovali náskok štyroch lôpt (20:16) a tento rozdiel sa ukázal ako rozhodujúci, pretože ho získali na 22.

Tretie dejstvo ponúklo kolísavý priebeh. Hostia viedli 7:3, ale mladí hráči Trenčína otočili na 19:18. Koncovka však patrila skúsenejším zverencom trénera Petra Kalného, ktorí ju získali výsledkom 25:23.

Posledný set sa začal lámať v prospech Slávie od stavu 10:9. V ďalšom priebehu totiž Svidník dominoval a víťazstvo si ustrážil komfortným náskokom siedmich bodov.

„Prvý set bol z našej strany utrápený. Dlho sme v ňom prehrávali a v závere sme nevyužili niekoľko setbalov. Potom sme sa však upokojili a ponúkli slušný volejbal. Napriek tomu sme si museli víťazstvo tvrdo vybojovať, lebo Trenčín podal dobrý a odvážny výkon. Domáci hrali veľmi dobre stredom a musím povedať, že Svidníku rastie v Trenčíne veľmi dobrý nahrávač. Pre nás je to cenné víťazstvo, lebo hoci sme nepôsobili utrápene ako v St. Ľubovni, od ľahkosti sme mali ďaleko,“ hodnotil tréner Slávie Svidník Peter Kalný.

Nekaziť servis

Svidníčania nastúpili bez zraneného Buckého, ktorého úlohu prevzal s 19 bodmi predovšetkým Malina.

V štatistikách Slávie zaujal najmä fakt, že si pomohla iba jedným esom, no ako P. Kalný vysvetlil, takticky to bolo v poriadku.

„Úlohou bolo kaziť menej servis a skôr sme sa sústredili na obranu. Vedeli sme, že súper pokazí viac podaní a táto taktika sa nám vyplatila. V tomto smere nám chýbal Bucki, ale zastúpil ho Malina, ktorý podal veľmi dobrý výkon, a to nielen na servise,“ konštatoval P. Kalný.

Trenčania potvrdili konštantne dobrú formu, pred ktorou P. Kalný varoval. Mladí volejbalisti hrajúci bez tlaku nesklamali a aj Svidníčania museli vyvinúť maximálne úsilie, aby uspeli.

„Diváci videli v prvých troch setov výborný volejbal. V druhom a treťom sete sme mali zlé začiatky setov, kde nám Svidník odskočil. Vždy sme sa však na súpera bodovo dotiahli, ale v koncovke sme neboli tak úspešní ako v prvom sete. V štvrtom sete nám už dochádzali sily a jednoznačne sme ho prehrali. Napriek tomu som s výkonom družstva spokojný,“ pridal svoj pohľad pre stránku Slovenskej volejbalovej federácie tréner Trenčína Miroslav Palgut.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kalný: Svidníku rastie v Trenčíne veľmi dobrý nahrávač