Jurčo: S Bielorusmi a Nemcami nesmieme strácať body

Tomáš Jurčo na šampionáte nesklamal. Košičan bol s piatimi bodmi najproduktívnejší hráč Slovákov.
Tomáš Jurčo na šampionáte nesklamal. Košičan bol s piatimi bodmi najproduktívnejší hráč Slovákov. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|20. máj 2016 o 00:00

Najproduktívnejší slovenský hráč na MS v Rusku bol košický rodák Tomáš Jurčo.

V siedmich zápasoch zaznamenal útočník Detroitu Red Wings dva góly a tri asistencie. Najbližšie tri týždne si plánuje od hokeja poriadne oddýchnuť a následne sa pustí do poctivej letnej prípravy, ktorú absolvuje, tak ako po minulé roky, v domácich podmienkach.

KOŠICE. Za hlavnú príčinu toho, že sa Slováci nepredstavili vo vyraďovacej časti turnaja, označil 23-ročný Košičan ne-
zvládnuté zápasy s Bieloruskom a Nemeckom.

„Myslím si, že do štvrťfinále sa dostali mužstvá, ktoré si to zaslúžili. My sme neodohrali veľmi vydarený turnaj. Škoda posledného zápasu s Američanmi, keď sme dali vyrovnávajúci gól neskôr, ako bolo potrebné a to nás stálo postup. Kľúčové však boli zápasy s Bielorusmi a Nemcami, to sú súperi, s ktorými nesmieme strácať body a zároveň sme mali väčšiu šancu ich poraziť ako Kanadu a Fínov,“ povedal pre Korzár Tomáš Jurčo.

So svojimi výkonmi bol spokojný

Za najlepší zápas označil odchovanec košického hokeja posledný duel slovenskej reprezentácie na šampionáte, ktorý vyhrali zverenci trénera Cígera s Američanmi 3:2 po predĺžení.

„Bolo vidno, že sme hrali oveľa lepšie tímovo a to bolo rozhodujúce. Nedávali sme Američanom toľko priestoru ako predošlým súperom. Keby sme zahrali každý jeden zápas tak ako ten posledný, možno by tie výsledky vyzerali inak,“ skonštatoval Jurčo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jurčo: S Bielorusmi a Nemcami nesmieme strácať body