Jurča Trnava prekvapila

Pavol Jurčo. Košického strelca (vľavo v súboji s Čarnotom) Trnava prekvapila.
Pavol Jurčo. Košického strelca (vľavo v súboji s Čarnotom) Trnava prekvapila. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|23. aug 2010 o 00:00

Kormidelník Trnavčanov Dušan Radolský sa cítil v Košiciach po sobotňajšom zápase veľmi príjemne.

Aj preto začal trochu nostalgicky: "Som veľmi rád, že som sa vrátil do Košíc, na tento štadión, lebo na svoje pôsobenie tu mám pekné spomienky."

KOŠICE. Návrat do prostredia, kde si Radolský odkrútil pár mesiacov zo svojej trénerskej kariéry, okorenil cenným víťazstvom a provizórnym obsadením najvyššej priečky corgoňligovej tabuľky. "Nechcem byť neskromný, ale myslím si, že sme tu vyhrali zaslúžene. V prvom polčase sme boli lepší, nepustili sme domácich do žiadnej vážnejšej šance, a po prestávke, keď sa trochu otvorila košická defenzíva, sme dali dva góly. Podľa týchto aspektov bolo naše víťazstvo zaslúžené."

Vedeli o slabinách

Aj ďalší navrátilec na košický trávnik Mário Bicák (dres MFK obliekal tri sezóny, a do Trnavy sa presťahoval z maďarského angažmá v Györi) je presvedčený o spravodlivej "deľbe" bodov. "Samozrejme, s výsledkom sme veľmi spokojní. Tréner nás pripravil veľmi dobre na zápas, vedeli sme, kde majú Košičania slabé miesta. Sú vyšší, preto sme stavili na kombinačnú hru po zemi, čo nám aj celkom vychádzalo. No najmä v prvom polčase nám v gólových príležitostiach chýbalo šťastie. Aj po prestávke sme prejavili veľkú túžbu po víťazstve, a na nebezpečné príležitosti domácich sme tentoraz už odpovedali gólmi."

Tie čakali košickí priaznivci od Pavla Jurča, ktorý sa zas vrátil na miesto činu z rezervy. Veľa šancí nemal, aj keď sa blysol pekným trestným kopom i perfektnou prihrávkou na Juharovu kopačku. "Martin to zakončoval na dvakrát, škoda, že bránu netrafil. Bol tam už aj pre mňa priestor na zakončenie, ale radšej som zvolil prihrávku, lebo on bol v lepšom postavení," treba kvitovať jeho nesebeckosť pri rozhodovaní v stotinách sekundy. "Pravdu povediac, moje pocity po návrate do áčka nie sú práve najlepšie. Najmä v prvom polčae to bolo z našej strany hrozné. Spartak po tých šanciach mohol celkom pokojne viesť dva či tri nula. Trnava ma prekvapila, hrala veľmi pekný futbal."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jurča Trnava prekvapila