Juraj Urban sa vrátil po dvoch rokoch a troch operáciách

Juraj Urban ešte v drese Topoľčian.
Juraj Urban ešte v drese Topoľčian. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|29. nov 2017 o 00:00

Návrat sa mu strelecky vydaril.

PREŠOV. Dve predošlé sezóny strávil odchovanec hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Juraj Urban na hosťovaní v Nových Zámkoch a v Topoľčanoch.

Ako vraví urastená spojka, momentálne prešovského Tatrana II, nebolo to šťastné obdobie mimo materského klubu.

V oboch kluboch sa Jurajovi nevyhli pomerne komplikované zranenia.

Po vystrábení z nich začal prebiehajúcu hádzanársku sezónu v extraligovom Tatrane Prešov II. V zostave trénerov Stanislava Kolpaka a Alexandra Radčenka sa dlho neohrial.

„Moje zdravotné peripetie začali pred dvomi rokmi v Nových Zámkoch zlomeninou zápästia. Tá sa mi nedobre zrástla a musel som na operáciu. Keď som sa po nej vystrábil, nasledoval prechod na hosťovanie do Topoľčian. Smolné obdobie mojej hráčskej kariéry malo však pokračovanie v ďalšom pôsobisku. V novembri minulého roku som si zranil koleno pravej nohy. Liečba po dvoch operáciách bola znovu dosť komplikovaná, skoro pol roka som stál. Skrátka, v oboch prípadoch to boli moje ozaj smoliarske hosťovania,“ priznal nie tak dávno úspešný mládežnícky reprezentant.

Osem zásahov po troch tréningoch

Návrat do materského klubu J. Urban na prahu tohto hádzanárskeho ročníka uvítal.

„Na návrat domov, do materského Tatrana som sa úprimne tešil. Mojím cieľom stále ostáva hrať hádzanú za Prešov, tvrdo pracovať s tým, aby sa mi zranenia nevyhýbali,“ vravel po zaradení do kádra Tatrana Prešov II, štartujúceho v Slovnaft Handball Extralige.

Človek mieni, život ale mení... „Túto sezónu som začal v druhom prešovskom tíme. Vyhrali sme v Hlohovci, doma nad Malackami. Potom nasledoval zápas v Nových Zámkoch, kde sa na mňa smola znovu nalepila. V snahe získať loptu som sa za ňou hodil v závere zápasu. Pri páde som ale nešťastne dopadol na koleno, po zranení ktorého som v Topoľčanoch tak dlho nehral. A tak klubový lekár Tatrana Peter Klein ma mesiac a pol dával znovu dokopy. Teraz už cítim, že by to malo byť v úplnom poriadku.“

Urban bol pri senzačnej výhre Prešova II v Hlohovci v prvom kole SHE, naostatok sa do zostavy tohto tímu vrátil v stretnutí jedenásteho extraligového kola, práve proti Sporte Hlohovec.

A hoci Urban naň nastúpil po iba troch predošlých tréningoch, na ihrisku strelecky explodoval.

Strelil osem prešovských gólov, no ani jeho „príspevok“ neodvrátil prehru Tatrana II rozdielom troch gólov.

„Dva mesiace som v podstate nehral súťažný zápas. Na ten s Hlohovcom som sa ale vyhecoval, vážil si šancu, ktorú mi naši tréneri ponúkli. V mnohom mi pomohli spoluhráči, nebál som sa zakončovať. Škoda, že sme tentoraz ako tím neuspeli. V mojom prípade šlo po spomenutých peripetiách o prvý záblesk. Viem však, že ak naďalej chcem byť pre Tatran platným hráčom, musím poriadne popracovať predovšetkým na kondícii a predovšetkým sa nádejať, že tým problémom so zraneniami je už konečne koniec.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juraj Urban sa vrátil po dvoch rokoch a troch operáciách