Juniori Tatrana sú po jeseni prví, vo Vyšnom Opátskom vyhrali

Sportnet|5. nov 2014 o 00:00

Treťoligoví juniori 1. FC Tatran Prešov vyhrali v záverečnom 15. kole jesennej časti súťaže vo Vyšnom Opátskom.

Treťoligoví juniori 1. FC Tatran Prešov vyhrali v záverečnom pätnástom kole jesennej časti súťaže vo Vyšnom Opátskom, zaknihovali si tak deviatu výhru v ročníku, ktorá ich posunula na líderskú pozíciu.

PREŠOV. Ako zvýraznil tréner juniorky 1. FC Tatran Ján Karaffa, bol to pre jeho zverencov v jeseni azda najnáročnejší zápas na ihrisku súpera.

Zeleno-bieli sa ujali vedenia v 25. min. gólom Lukáša Eliaša, potom domáci Miroslav Seman nepremenil pokutový kop.

Ján Karaffa: „Táto nepremenená penalta zrejme rozhodla. Brankár Harničar, ktorý bol oporou mužstva, ju chytil. Všetci chlapci však podali obetavý a húževnatý výkon. Aj hráči Vyšného Opátskeho si vytvorili príležitosti. Chlapcom ďakujem za odvahu, v ťažkom zápase sa nezľakli.“

Oba góly víťazného tímu strelil Lukáš Eliaš. Boli dôležité preňho i mužstvo, lebo juniorom sa v predchádzajúcich stretnutiach strelecky nedarilo.

„Lukáš Eliaš sa v juniorskom tíme objavil po dlhšom čase,“ poznamenal lodivod Prešova Ján Karaffa. „Verím, že dva strelené góly mu pomôžu hlavne zo psychickej stránky. Tvrdo na sebe pracuje. Bodaj by mu to pomohlo, aby sa gólovo presadil aj v A–mužstve.“

Počas víkendu sa bude predohrávať už jarné šestnáste kolo. Prešovčania sa v nedeľu predstavia v Giraltovciach. „Aj tam nás čaká náročný súboj,“ podčiarkol J. Karaffa.

„Chceme odohrať dobrý zápas a zvládnuť ho i výsledkovo. Všetkých nás teší, že sme na prvom mieste. Podstatné je však to, že viacerí hráči, ktorí hrali v našom tíme, sa už presadzujú v druholigovom tíme. To je našou úlohou.“

TJ FK Vyšné Opátske - 1. FC Tatran Prešov jun. 0:2 (0:2)

Góly: 25. a 44. Eliaš. ŽK: M. Seman, Bandžuch - Ivanko-Macej, Harničar, Kraľovič, Benes. Rozhodoval Šoltés pred 150 divákmi.

1. FC Tatran Prešov jun.: Harničar - Petko, D. Jacko, Bujňák, Micherda (73. Jopek) - Benes, D. Keresteš, Kraľovič, Hirka (69. Durilla) - Ivanko-Macej (78. Maník), Eliaš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori Tatrana sú po jeseni prví, vo Vyšnom Opátskom vyhrali