Juniori Tatrana sa v ostatnom čase trápia

Minulosť. Momentálne Ľubomír Ivanko-Macej (vľavo) nemá na takéto prejavy radosti dôvod.
Minulosť. Momentálne Ľubomír Ivanko-Macej (vľavo) nemá na takéto prejavy radosti dôvod. (Autor: tasr)
Sportnet|7. nov 2013 o 00:00

Juniorský tím treťoligových futbalistov Tatrana Prešov kopíroval v ostatnom čase nedobrú sériu prvého celku zeleno–bielych.

Avšak s tým rozdielom, že kým druholigisti sa proti Michalovciam uplynulý víkend konečne naplno presadili, béčko iba natiahlo šnúru meraní síl bez výhry. Naposledy sa zverenci trénera Stanislava Vargu tešili z troch bodov v 9. kole v zápase proti Bardejovskej Novej Vsi. Odvtedy ako keby im vyfučala para a výsledkovo i herne sa trápia. Odráža sa to aj v ich postavení v tabuľke.

PREŠOV. Ešte jedna podobnosť sa vyskytla medzi oboma kolektívmi Tatrana a ňou je červená karta, ktorú schytali hráči v uplynulom kole.

Rezerva Prešova neodčinila pod Tatrami predošlé domáce sklamanie vo vystúpení s Trebišovom.

„Bol to vtedy náš zrejme najslabší výkon v jesennej časti,“ podotkol Ľubomír Ivanko-Macej. Aj on otvorene prezradil, že vzhľadom na terajšiu bilanciu by bolo najlepšie, keby sa „prvý polčas“ ročníka už skončil. Lenže prichodí ešte odohrať dve kolá a v nich by sa rozhodne hráči nemali zmieriť s pokračujúcim pádom. „Proti Kremničke najbližšie doma už chceme pretrhnúť smoliarske obdobie a konečne sa presadiť.“

Na otázku, či ide o krízu, ktorá sprevádza takmer každého v dlhodobej súťaži, tento hráč odvetil: „Tak to vyzerá, že áno.“

Niektoré zápasy sa mohli skončiť priaznivejšie, ale mužstvo nedokázalo zúročiť možnosti.

„Napríklad vo vlastnom prostredí proti Humennému, keď sme boli jednoznačne lepší, mali sme prevahu, ale doplatili sme na nepremenené šance. Momentálne to však nejde ani herne.“

Do kategórie nevydarených stretnutí patrilo aj počínanie si s Popradčanmi.

Hrali len po šestnástku

Domáci dali jeden gól, keď využili zaváhanie Prešovčanov a to rozhodlo o prehre hostí.

„Obojstranne to nebol zápas bohatý na vyložené príležitosti, skôr išlo o medzišestnástkový futbal. Hoci sme mali dosť času urobiť niečo s výsledkom, predsa sme boli aktívni len po pokutové územie súpera. Ďalej nám to už nešlo a neohrozili sme brankára súpera,“ pripomenul Ľubomír Ivanko-Macej.

Navyše po dvoch žltých kartách išiel vo finiši predčasne z ihriska dolu Poremba a tým bol osud Šarišanov spečatený nadobro. Na otázku, či príčinou zmenenej fazóny môžu byť nejaké časté rošády, Ľubo zareagoval:

„Žiadne podstatné zmeny sa nedejú, ak neberiem do úvahy to, že v ostatnom čase nenastupujem v základnej zostave.“

Nechcel však bližšie konkretizovať dôvod vysedávania na lavičke a naskakovanie do diania z pozície striedajúceho hráča. Je to výkonnostný alebo iný dôvod? „Radšej by som to nekomentoval.“

Isté však je, že jeho myšlienky na prienik do prvého celku sa podobným spôsobom nadobro rozplývajú. „Už si ani nepamätám, kedy som bol naposledy v širšej nominácii na druholigový zápas,“ dodal smutným hlasom.

Takže pre tohto stredopoliara platí dvojnásobne, aby sa trápenie čím skôr skončilo.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniori Tatrana sa v ostatnom čase trápia