Antošík sa stal čestným občanom Žiliny, ocenenie by vymenil za plný štadión

Jozef Antošík (vľavo), majiteľ MŠK Žilina, pózuje s trénerom Adriánom Guľom.
Jozef Antošík (vľavo), majiteľ MŠK Žilina, pózuje s trénerom Adriánom Guľom. (Autor: TASR)
SITA|9. nov 2017 o 19:07

Jozef Antošík pochádza z Rimavskej Soboty, ale od roku 1981 je v Žiline.

ŽILINA. Aj šéf úradujúceho slovenského majstra MŠK Žilina Jozef Antošík prevzal z rúk primátora Igora Chomu čestné občianstvo mesta Žilina.

"Futbal sprevádzajú víťazstvá, ale aj prehry. Toto ocenenie by som symbolicky zaradil medzi výhry, ale s radosťou by som ho v budúcnosti zamenil za plný žilinský štadión počas všetkých ligových zápasov," cituje internetová stránka žilinského futbalového klubu Antošíka, ktorý pochádza z Rimavskej Soboty.

"Hoci nie som rodený Žilinčan, toto ocenenie je čerešničkou na torte. V Žiline som od roku 1981, čo je dosť dlhá doba na to, aby som o sebe tvrdil, že som Žilinčan," povedal prvý muž žilinského futbalu.

"Väčšinu života som prežil v tomto meste a tým, že sa angažujem vo futbale, som aktívny v podnikaní a manažmente, zo Slovenska poznám najviac ľudí práve v Žiline. Toto zo mňa robí predovšetkým Žilinčana," pokračoval ďalej Antošík.

"Držím sa názoru a presadzujem filozofiu, že pokiaľ môžem, snažím sa pomáhať, kde je to podľa môjho názoru potrebné. Možno by bolo treba podporovať oveľa viac aktivít a vo väčšom rozsahu, no každý máme svoje limity," priznáva šéf MŠK Žilina.

"Filozofia klubu je založená na výchove mladých talentov. V súčasnosti 28 hráčov nášho klubu reprezentuje Slovensko v mládežníckych kategóriách do 15 až 19 rokov, sedem je v kategórii do 21 rokov. Ďalší dvaja hráči reprezentujú Arménsko a Litvu v dvadsaťjednotke. Títo chlapci by mali garantovať budúcnosť klubu v najbližších desiatich rokoch."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Antošík sa stal čestným občanom Žiliny, ocenenie by vymenil za plný štadión