Jovice načreli najhlbšie do klubovej kasy

Dohovor. Niektoré priestupky si arbitri s hráčmi vydiskutovali na mieste.
Dohovor. Niektoré priestupky si arbitri s hráčmi vydiskutovali na mieste. (Autor: Karol Csobádi)
Sportnet|2. júl 2015 o 00:00

V II. triede sa v súťažnom ročníku 2014/2015 odohralo 110 zápasov, jedenásť mužstiev zbieralo majstrovské body.

V II. triede sa v súťažnom ročníku 2014/2015 odohralo 110 zápasov, v ktorých jedenásť mužstiev zbieralo majstrovské body. Okrem nich však zbierali aj menej lichotivé štatistiky, ktorými boli červené, žlté karty, kontumačné výsledky a bohužiaľ došlo aj k jednej inzultácii.

ROŽŇAVA. V II. triede v uplynulom ročníku hrali Nižná Slaná, Pača, Čoltovo, Ml. Brzotín, Kečovo, Gemerská Hôrka B, Plešivec, Krh. Dlhá Lúka B, Kružná, Rakovnica a Jovice. Arbitri rozdali 123 žltých a 10 červených kariet v jesennej časti a v jarnej odvete 109 žltých a 13 červených kariet.

Sedem zápasov bolo kontumovaných v jesennej a šesť v jarnej časti. Škvrnou jesene bola inzultácia rozhodcu v Joviciach.

Netradičný trest

Už druhú sezónu majú zápisy aj elektronickú podobu aj zberné faktúry sa musia uhrádzať včas. Ak sa tak nestane, mužstvá sú sankcionované stratou bodov. Takmer v každej úradnej správe sa táto skutočnosť prízvukuje.

„ŠTK a DK upozorňujú FK, že nezaplatenie zbernej faktúry v termíne splatnosti má za následok zastavenie činnosti, kontumáciu zápasu a odrátanie bodov po skončení súťažného ročníka. Neuhradenie zbernej faktúry má za následok i pozastavenie transferov a registrácie hráčov, preto ŠTK a DK vyzýva FK a ISSF manažérov, aby dodržiavali príslušné nariadenia,“ konštatoval sekretár ObFZ v Rožňave Dušan Pollák.

Nábeh na túto podobu trestu má už niekoľko klubov, ale okrem pozastavenia transferov k odpočítaniu bodov nedošlo.

Niektorí by totiž museli skončiť sezónu v mínusových bodových hodnotách.

„Žltačka“ vypukla v Kružnej

V 22 kolách udelili arbitri spolu 232 menších trestov v podobe napomínaní. Tieto karty boli udeľované prevažne za nešportové správanie ako podrazenie, úmyselné hranie rukou, zdržiavanie hry, odkopnutie lopty.

Zbytočne ich hráči zbierali aj za rečnenie s arbitrami. S najväčším počtom žltých kariet 15 prezimovali zhodne Jovice a Ml. Brzotín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jovice načreli najhlbšie do klubovej kasy