Jiří Novotný posilou "Ruže", záujem o Dvorníka

SITA|11. júl 2007 o 12:12

RUŽOMBEROK 11. júla (SITA) - Posilou slovenského futbalového majstra zo sezóny 2005/2006 MFK Ružomberok sa stal bývalý československý a český reprezentant Jiří Novotný. Tridsaťsedemročný rodák z Prahy ...

RUŽOMBEROK 11. júla (SITA) - Posilou slovenského futbalového majstra zo sezóny 2005/2006 MFK Ružomberok sa stal bývalý československý a český reprezentant Jiří Novotný. Tridsaťsedemročný rodák z Prahy sa na základe záujmu zo strany nového trénera Liptákov Přemysla Bičovského dohodol pod Čebraťom na ročnej zmluve. Dirigent obrany, ktorý v minulosti pôsobil v Stochove, Sparte Praha (dve etapy), Liberci, Rubine Kazaň, Moste a Blšanoch (jar 2007), odohral v seniorských reprezentačných výberoch Československa a Česka spolu 33 stretnutí a strelil dva góly. V najvyššej domácej dlhodobej súťaži nastúpil na 405 duelov a zaznamenal 31 presných zásahov. "S Jirkom sme boli v spojení už dlhší čas. Obaja tréneri ho veľmi dobre poznajú, pretože ho na jar trénovali v Blšanoch. Ide o veľmi skúseného futbalistu, ktorý má na svojom konte 13 ligových titulov so Spartou Praha. Počítame s ním do základnej zostavy. Mladí hráči sa určite budú mať od neho čo učiť. Jeho prednosťou je nepochybne pozičná hra, dokáže vynikajúco komunikovať so spoluhráčmi a usmerňovať ich. Už pred 15 rokmi som ho chcel získať do Viktorie Žižkov, no napokon sa mi to podarilo až teraz," povedal pre agentúru SITA nový generálny riaditeľ Jiří Steinbroch.

Novotný absolvoval s novými spoluhráčmi v utorok už aj prvý tréning. "Liptáci majú vysoké ambície a som rád, že môžem hrať o popredné priečky - je to lepšie, ako sa pohybovať v českej lige niekde v strede tabuľky. Cítim sa byť fyzicky v pohode a chcem mužstvu pomôcť. Azda potešíme divákov hrou i výsledkami," povedal J. Novotný pre denník Šport. Jedným z dôvodom angažovania bývalého československého a českého reprezentanta je aj množiaci sa záujem o služby stopéra MFK Josefa Dvorníka. "Ešte samozrejme nič nie je isté, možno u nás napokon zostane. Josef však už odviedol v Ružomberku kus práve, a preto keď príde zaujímavá ponuka pre hráča i klub, nebudeme mu brániť v odchode. V hre sú tímy z Česka, Švédska či Ruska, konkrétne tímy však spomínať nechcem," pokračoval J. Steinbroch.

Ani príchodom skúseného českého legionára sa ešte neuzavrel káder Ružomberčanov pred novou sezónou 2007/2008. "Stále máme záujem o príchod jedného univerzálneho futbalistu na kraj obrany, ktorý by mohol hrať vpravo aj vľavo. Na Slovensku sa už začína liga, takže skôr sa obzeráme po niekom z Čiech," uviedol Jiři Steinbroch a k prípadným odchodom dodal: "Rák je už v Minsku a stále prebiehajú rokovania o transfere Babniča do Groclinu Grodzisk. Peter tam bol na skúške, počas ktorej zaujal a momentálne je podľa mňa tak 70 percentná šanca, že odíde."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jiří Novotný posilou "Ruže", záujem o Dvorníka