Jendrichovský si praje ukončiť extraligovú sezónu bez prehry

Začína sa extraligové finále. Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia proti Ružomberku.
Začína sa extraligové finále. Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia proti Ružomberku. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|18. apr 2012 o 00:00

V košickej Infiniti aréne sa dnes začne boj o ženský extraligový titul. Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia na prvé finálové stretnutie s Ružomberkom.

Úvodný rozskok celej série je o 18. hodine. Finále sa hrá na tri víťazné stretnutia, takže už o týždeň môže byť známe, či Košičanky aj po deviaty raz v rade vystúpia na stupienok najvyšší.

KOŠICE. Basketbalistky Košíc si v extraligovom finále zahrajú desiaty rok po sebe. Deväťkrát bol ich súperom v boji o zlato Ružomberok.

A ani tento ročník nebude výnimkou, opäť sa stretnú dvaja najväčší rivali. Favoritom série je družstvo Good Angels, ktoré titul obhajuje.

Košičanky začínajú sériu na domácej palubovke a nejedno náročné euroligové vystúpenie ukázalo, že pod vlastnými košmi sú Košičanky o poznanie silnejšie.

„V basketbale je domáca palubovka značnou výhodou. My sme v extralige pod vlastnými košmi neprehrali od roku 2006. Verím, že túto bilanciu nezmení ani finálová séria s Ružomberkom. Verím aj, že o týždeň budeme môcť sezónu ukončiť tretím víťazstvom pred zrakmi našich priaznivcov,“ hovorí generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Obhajoba je samozrejmosťou

Košičanky si v našej najvyššej súťaž počínajú suverénne. Rok čo rok siahajú po najcennejšom kove. A Jendrichovský si nepripúšťa možnosť, že by to nemalo byť opäť.

„Naše ciele boli pred sezónou jasne definované. Prioritou bola Euroliga. Obhajoba domáceho titulu je pre nás samozrejmosťou, my si ani inú métu vytýčiť nemôžeme. Prial by som si, keby sme túto extraligovú sezónu zakončili bez jedinej prehry. A potvrdili tak dominantné postavenie a skutočnosť, že naše družstvo je v porovnaní s inými slovenskými klubmi niekde inde. Pochopiteľne, môže sa stať, že jeden zápas prehráme. Raz sme k tej prehre boli v Ružomberku blízko, ale v tíme máme dostatok kvality na to, aby sme sériu zvládli.“

Formu preverí až Ružomberok

Semifinále s Dannax Sportom Košice nemohlo obhajcu preveriť dôkladne. Zverenky trénera Maroša Kováčika nehrali ťažký zápas od februára, keď sa v súbojoch s ruským Jekaterinburgom lúčili s Euroligou.

„My vlastne ani nevieme na čom momentálne sme. Bol som spokojný s tým, ako mladé hráčky Dannax Sportu v semifinále bojovali, dreli. Ale tieto stretnutie nemohli ukázať našu aktuálnu pripravenosť. V rámci prípravy na finále sme odohrali stretnutie s juniormi, ale naozaj nás preverí až séria s Ružomberkom. Až prvé stretnutie ukáže, v akej forme v skutočnosti sme. Lebo ešte aj prípravu nám komplikovala maródka. Stále niekto vypadol a tak na tréningu nebolo ani desať hráčok. Aby mohli trénovať dve päťky, museli sme si vypomôcť mladými hráčkami,“ popisoval situáciu generálny manažér Good Angels Košice D. Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský si praje ukončiť extraligovú sezónu bez prehry