Jenčík: Našťastie som mužstvu neublížil

Nebolo mu súdené. Richard Jenčík triafa v sérii s Popradom len žŕdky.
Nebolo mu súdené. Richard Jenčík triafa v sérii s Popradom len žŕdky. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|19. mar 2010 o 00:00

Streliť gól je niekedy problém, aj keď je pred hráčom prázdna bránka. Košický hokejista Richard Jenčík o tom vie svoje. Vo štvrťfinálových súbojoch s Popradom mal niekoľko sľubných šancí.

Streliť gól je niekedy problém, aj keď je pred hráčom prázdna bránka. Košický hokejista Richard Jenčík o tom vie svoje. Vo štvrťfinálových súbojoch s Popradom mal niekoľko sľubných šancí, okrem toho v prvom stretnutí pri samostatnom nájazde trafil hornú žŕdku, na konci druhého stretnutia pri súperovej hre bez brankára namieril najskôr do bočnej konštrukcie a o pár sekúnd nato spomedzi kruhov rozozvučal žŕdku. Žŕdka bola pre Riša ako magnet...

KOŠICE. Mať pred sebou prázdnu bránku a z niekoľkých metrov napáliť žŕdku, to sa tak často nestáva. Uvedomuje si to aj Richard Jenčík. "Ak by som chcel trafiť žŕdku zámerne, tak by sa mi to podarilo z desiatich pokusov tak raz, drvivá väčšina striel by skončila v bránke. Mne sa teda podarilo to, čo je menej pravdepodobné," krútil hlavou košický krídelník. V závere druhého zápasu, ktorý oceliari vyhrali 4:2, mohol už len prikrášliť víťazstvo, takže tá žŕdka nebola osudová. "Určite by ma to veľmi štvalo, ak by sa na tej strele lámal zápas. Takto som našťastie mužstvu neublížil. Verím, že nabudúce mu pomôžem."

Niekedy doslova centimeter či milimeter rozhoduje o úspešnosti zakončovateľa. "Stačí tú strelu namieriť o centimeter nižšie a od žŕdky sa neodrazí dohora ako mne, ale do bránky. Nie je to nič príjemné, po takej koncovke máte naštrbenú psychiku. Ste nervóznejší. Ešteže sme oba zápasy s Popradom vyhrali."

Udrieť, keď to bude najdôležitejšie

Jenčík verí, že gólovo udrie vo chvíli, keď to bude pre jeho tím najdôležitejšie. "Bol by som rád, keby mi to tam padlo v zápase, v ktorom to budeme najviac potrebovať," želá si rýchlonohý útočník, ktorý brankára Popradu Miroslava Šimonoviča celkom dobre pozná. "Neviem, koľko gólov som mu už dal. Ale ak príde nejaká šanca, budem sa snažiť ju využiť. Hádam sa ku mne prikloní aj šťastie. Musím povedať, že Poprad som ako súpera nikdy neobľuboval."

Hrať, kým nie je hotovo

Rišo vie, že na menšom popradskom ľade sa môže herný prejav tímov zmeniť. Ale to nič nemení na skutočnosti, že Košičania chcú uspieť aj vonku. "Teraz myslíme len na tretí zápas. Čo bude potom, sa uvidí. Hrať treba dovtedy, kým nie je hotovo. Poprad bude asi viac útočiť, my si musíme hrať náš hokej," dodal autor 13 gólov a 11 asistencií.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík: Našťastie som mužstvu neublížil