Jenčík: Máme vysnívaný hetrik

Začiatkom roka oslávil Richard Jenčík 26. narodeniny. Teraz si dal, hoci o čosi neskôr pekný darček - tretí majstrovský titul.
Začiatkom roka oslávil Richard Jenčík 26. narodeniny. Teraz si dal, hoci o čosi neskôr pekný darček - tretí majstrovský titul. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|9. apr 2011 o 00:00

Začiatkom roka oslávil Richard Jenčík 26. narodeniny, ku ktorým si dal o niekoľko mesiacov neskôr pekný darček - tretí majstrovský titul.

KOŠICE. Cesta k nemu nebola vôbec jednoduchá, a hoci všetci to považovali za hotovú vec, predsa len hráčov HC Košice čakalo na nej niekoľko prekážok. Tou poslednou bol Poprad, ktorý však nedokázal zastaviť dobre rozbehnutý košický celok a finálovú sériu prehral 1:4. Košičania dosiahli tretí titul v rade a šiesty v samostatnej slovenskej extralige. Posledné tri má vo svojej domácej vitríne aj odchovanec Richard Jenčík, ktorý po piatom stretnutí neskrýval radosť a spokojne si užíval v šatni víťaznú cigaru.

Ako vnímate s odstupom niekoľkých hodín posledný titul?

"Som veľmi šťastný, že sme to dotiahli do vysnívaného hetriku, lebo sa o ňom rozprávalo od začiatku sezóny. Je to príjemný pocit hrávať v tomto dobrom mančafte, som vďačný za tie roky strávené v klube a ďakujem trénerom, že mi dali stále šancu pravidelne hrávať."

Hovorí sa, že je ľahšie raz vyhrať ako obhájiť. Vám sa to podarilo dvakrát. Ktorý z nich stál vás či mužstvo viac síl?

"Každý z týchto titulov sa niečím počas danej sezóny vyznačoval. Na prvý sa dlho čakalo, pri druhom sme zase mali ťažkú sezónu a ľudia nám príliš neverili, ale predsa len sme to dokázali. Pri treťom bol od začiatku na nás vyvíjaný väčší tlak, že to musíme vyhrať, lebo sme suverénni a možno aj to v niektorých dueloch zväzovalo ruky. Nakoniec sme to zvládli a sme všetci radi, že sme naplnili želania predstaviteľov klubu, divákov a samozrejme aj naše."

Po prvý raz sa hralo východniarske finále, ktorému niekedy akoby chýbalo viac rivality či potrebnej iskry v boji o titul.

"Ani jeden zápas tejto série nebol jednoduchý, Poprad hral počas celej sezóny dobre, skončil na druhom mieste. Okrem štvrtého zápasu, ktorý sme vyhrali 6:1, ostatné boli vyrovnané, aj tie gólové rozdiely malé. Poprad vo finále hral dobre.

O treťom titule v rade ste rozhodli v piatom domácom stretnutí a mohli ste podobne ako vlani oslavovať titul s vašimi fanúšikmi.

"Od začiatku sme si hovorili, že séria sa musí skončiť čím skôr. Verili sme, že pred domácim publikom to zvládneme, lebo sme sériu nechceli naťahovať a zase cestovať do Popradu."

Piate finále vypredalo Steel Arénu, v ktorej bola od prvej do poslednej minúty vynikajúca atmosféra. Dokázali ste ju počas zápasu vnímať?

"Boli sme veľmi radi, že nás diváci prišli podporiť, fandili nám a preto im ďakujem. Ten titul patrí aj im, lebo ľudia majú v Košiciach hokej radi. Na druhej strane my sa im zato snažíme odvďačiť takýmto spôsobom - ziskom titulu, lebo pre košický hokej urobíme všetko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík: Máme vysnívaný hetrik