Jar preniesť do jesene

Sportnet|15. júl 2010 o 00:00

Skvelá jar v uplynulom ročníku II. futbalovej ligy vyniesla tím MFK Košice B nad pásmo zostupu, v ktorom sa pred začiatkom odvety nachádzal.

KOŠICE. Hriechy z jesene sa našťastie nepreniesli do druhej fázy zápolení, a to bolo podstatné pre uchovanie si príslušnosti. Veľkú zásluhu mal na tom tréner Bohumil Andrejko, ktorý v zime prevzal taktovku.

Pracovali na sebe

Po dobrej vykonanej práci sa iste nádejal, že bude pokračovať v načatom, ale vedenie klubu rozhodlo inak. "Som rád, že som mohol viesť chlapcov, ktorí chceli na sebe pracovať. Kolektív sa v zimnej príprave zomkol a hoci vstup do bojov nebol ešte výsledkovo úspešný, predsa herný prejav napredoval," poznamenal už bývalý lodivod. Tešilo ho, že kolektív natiahol šnúru zápasov bez prehry a na jeho konte pribúdali body. Určite sa mu zaliečalo i to, že zverenci pochopili jeho futbalovú filozofiu, ktorá korešpondovala so zámermi klubu. "Snažili sme sa forsírovať užitočný herný prejav a burcovať hráčov k tomu, aby mysleli na svoju budúcnosť a ambície presadiť sa i vo vyššej súťaži. Kostru tímu tvorili Šimko, Smrek, Adam, Kavka, Digoň, Pačinda, ktorých dopĺňali ďalší jednotlivci - Gál-Andrezly, Tóth, Kražel, Skvašík," dodal B. Andrejko, ktorý momentálne nemá nové angažmán.

Trénerská nadväznosť

Kontinuita pri obsadzovaní trénerských postov sa prejavila i tentoraz, keďže novým lodivodom sa stal Richard Höger (dosiaľ viedol dorasteneckú devätnástku). Jeho asistentom je naďalej Michal Hurtuk (zároveň tréner brankárov) vedno s Ladislavom Šimčom (má na starosti i devätnástku). "V príprave sa objavili dorastenci - Kolek, Seman, Gondoľ, Gáborčík, Štefaňák. Niektorí už z nich zasiahli do seniorských zápolení," informoval nás vedúci tímu Roman Šimko. Z kádra vypadli Adam a Smrek, ktorí sa obzerajú po iných pôsobiskách. Do áčka odišli Pačinda, Kavka, Skvašík. Maródom je Digoň a naopak po dlhšom výpadku začal s tréningmi Adamica. Piskura pôjde zrejme na hosťovanie inde. Naopak, z hostovačky v Lokomotíve by sa mal vrátiť Begáni. V tréningovom procese je dovedna do štrnásť hráčov. "Uvidíme, ako to bude po tom, čo sa uzavrie súpiska áčka, rátame s nejakými chlapcami aj odtiaľ. Pokiaľ ide o príchody z iných klubov, tak nateraz nikto neprichádza do úvahy," dodal R. Šimko. Prezradil, že béčko odohrá do začiatku nového ročníka (na prelome júla a augusta) päť-šesť prípravných duelov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jar preniesť do jesene