Japonky na MS nečakane vyradili Nemecko a sú v semifinále

Sklamané Nemky po zápase.
Sklamané Nemky po zápase. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. júl 2011 o 23:18

Nemky v domácom prostredí nezískajú tretie zlato na majstrovstvách sveta za sebou.

WOLFSBURG. Futbalistky Japonska senzačne postúpili do semifinále majstrovstiev sveta v Nemecku, keď v sobotňajšom štvrťfinále vo Wolfsburgu zdolali domáce reprezentantky 1:0 po predĺžení.

O japonskom víťazstve rozhodla v 108. min Marujamová. Nemky v domácom prostredí nezískajú tretie zlato na majstrovstvách sveta za sebou.

Proti Japonsku síce dominovali, ale svoje šance nedokázali využiť. Ázijský tím vyťažil z minima maximum a nečakane bude hrať prvýkrát v histórii medzi poslednými štyrmi. V semifinále sa stretnú s lepším zo súboja Brazília - USA.

Ďalšími semifinalistkami sú futbalistky Francúzska, ktoré zdolali Anglicko po remíze 1:1 v riadnom hracom čase i po predĺžení až v rozstrele zo značky 11 m 4:3.

Angličanky mali postup na dosah, po góle Scottovej viedli v 59. min 1:0. Bussagliová však v 88. min vyrovnala a vynútila si predĺženie, v ktorom sa nerozhodlo.

Futbalistky Švédska sa stali tretími semifinalistkami, keď v nedeľňajšom štvrťfinále v Augsburgu zdolali Austráliu 3:1.

Vicemajsterky sveta z roku 2003 nastúpia v boji o postup do finále v stredu 13. júla o 20.45 h vo Frankfurte proti prekvapeniu šampionátu z Japonska.

Švédky strelili rýchlo dva góly, keď sa presadili v 11. min Therese Sjögranová a Lisa Dahlkvistová v 16. min. Austrálčanky síce ešte do prestávky zásluhou Ellysy Perryovej znížili, ale Lotta Schelinová vrátila severskému tímu v 52. min dvojgólový náskok.

Výsledky - štvrťfinále MS žien:

Francúzsko - Anglicko 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0), 4:3 v rozstrele zo značky 11 m

Góly: 88. Bussagliová - 59. Scottová, rozhodovala: Palmqvistová

Nemecko - Japonsko 0:1 po predĺžení (0:0, 0:0)

Gól: 108. Marujamová

Švédsko - Austrália 3:1 (2:1)

Góly: 11. Sjögranová, 16. Dahlkvistová, 52. Schelinová - 40. Perryová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Japonky na MS nečakane vyradili Nemecko a sú v semifinále