Jantek: Prvý polčas zo Žiliny sa nesmie opakovať

Sportnet|28. aug 2013 o 00:00

Vranov cestoval do Žiliny s vizitkou najpevnejšej obrany.

Mladí šošoni sa však štatistikami netrápili a hosťom pribalili na cestu štvorku.

VRANOV. Futbalistom Žiliny počas uplynulého víkendu futbal chutil, pretože A-mužstvo zdolalo v sobotu Slovan Bratislava a „béčko“ si hladko poradilo s Vranovom.

Hostia mali „deň blbec“, pretože vo Vrútkach ich na viac ako hodinu zastavila kolóna a na štadión pricestovali tesne pred úvodným výkopom.

Pokiaľ sa zverenci Miroslava Janteka na ihrisku rozkukali, prehrávali v 25. min. trojgólovým rozdielom.

Domáci maximálne efektívne trestali zaváhania v defenzívnej hre súpera, preto sa v priebehu polčasovej prestávky triasli v kabíne Vranovčanov steny.

„V úvode sme doplatili na slabšiu koncentrovanosť a disciplínu, čo súper dokonale využil. Takticky sme boli pripravení dobre, ale ak sa nevyhneme individuálnym chybám, ťažko sa potom pomýšľa na lepší výsledok. Všetky góly padli po situáciách, ktoré sú pre mňa neakceptovateľné, preto som hráčom cez prestávku prehovoril do duše. Všetci, vrátane mňa si uvedomujeme, že nie sme mužstvom, ktoré bude vyhrávať u každého súpera, ale pokiaľ máme ambície skončiť do 6. miesta, prvý polčas zo Žiliny sa viac nesmie opakovať,“ reagoval tréner MFK Vranov Miroslav Jantek.

Napriek nepriaznivému vývoju Vranov po zmene strán úspešne zabojoval o svoju futbalovú česť.

Jantek pripomenul, že v hre nie je iba výsledok, ale aj pohoda do ďalších vystúpení, pretože na MFK čaká tento týždeň pohár s Michalovcami a liga proti juniorom Prešova.

Odmenou za zlepšený výkon bol presný zásah Streňa, no ďalšia chyba, ktorú potrestal hetrikový P. Poliaček, vystavila hosťom výsledkovo konečnú.

„V druhom polčase sme mali fazónu, s ktorou som bol spokojný. Herným prejavom a prístupom hráči čiastočne zmazali dojem z prvej 45-minútovky, ktorá bola najhoršia od môjho príchodu k tímu. Žilina mala síce kvalitnú zostavu, no my sme jej k víťazstvu výrazne dopomohli. Verím však, že nás táto prvopolčasová facka preberie a nabudí k zodpovednejším výkonom. Už cez prestávku som v kabíne hráčom zdôrazňoval, aby našli v sebe motiváciu a neupadli ešte viac psychicky, lebo nás čakajú dve náročné stretnutia s Michalovcami a Prešovom. Mužstvu som prízvukoval, aby zmenilo prístup a začalo si veriť, čo mám pocit, že sa v druhom polčase podarilo,“ konštatoval M. Jantek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jantek: Prvý polčas zo Žiliny sa nesmie opakovať