Jánošík: Play-off je najmä o bojovnosti a srdiečku

Gólová radosť. Takto sa tešil A. Jánošík (vľavo) po góle v druhom zápase štvrťfinálovej série.
Gólová radosť. Takto sa tešil A. Jánošík (vľavo) po góle v druhom zápase štvrťfinálovej série. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|12. mar 2015 o 00:00

Šiesty zápas série, v ktorom sa HC Košice predstavil na ľade Piešťan, priniesol zaujímavé momenty.

Šiesty zápas štvrťfinálovej série, v ktorom sa hokejisti HC Košice predstavili na ľade Piešťan priniesol hneď v úvodnej tretine zaujímavé momenty. Diváci v nej videli jeden gól, ktorý však rozhodcovia neuznali pre faul Adama Jánošíka na piešťanského brankára Šúreka. Košický obranca si navyše za rovnaký priestupok odsedel dve minúty aj na začiatku duelu.

KOŠICE. Neuznaný gól z prvej tretiny napokon nezanechal na zverencoch trénera Petra Oremusa väčšie následky.

Pokračovali naďalej vo svojej hre a po góloch Jenčíka, Spilára a Bondru získali rozhodujúce štvrté víťazstvo, ktorým ukončili celú sériu.

„My sme vedeli, že väčšia kvalita je v našej kabíne, ale play-off nie je vždy len o kvalite. Je to aj o bojovnosti a srdiečku. Piešťany hrali výborne, no my sme k našej kvalite pridali ešte aj tú bojovnosť a prevýšili sme ich takmer vo všetkom,“ povedal Adam Jánošík.

Neuznaný gól a darovaná presilovka

V prvej tretine sedeli na trestnej lavici za hostí kapitán Martin Štrbák a dvakrát za sekanie brankára košický bek Adam Jánošík.

„Za ten istý faul som asi dvakrát v jednej tretine vylúčený ešte nebol. Neviem či tie vylúčenia boli oprávnené, ale jednoducho sa to odpískalo a nemohol som s tým nič robiť,“ uviedol A. Jánošík.

Tesne pred prvou prestávkou sa podarilo Košičanom dostať puk za chrbát brankára Šúreka, ale práve pre faul Jánošíka ho rozhodcovia napokon neuznali.

„Pri tej situácii som videl puk a snažil som sa ho hrať. Už keď aj rozhodca neuznal gól, tak som nemal byť vylúčený za sekanie, lebo ja som išiel len po puku. Takto nám vlastne zobrali gól a navyše ešte aj darovali Piešťanom presilovku,“ skonštatoval Jánošík.

Kvôli zraneniu na infúziách

V prvom zápase série si na domácom ľade košický obranca podvrtol krčnú chrbticu. Napokon sa však ukázalo, že zranenie nie je natoľko vážne, aby vynechal ďalšie stretnutia.

„Nie je to jednoduché, ale viacerí hráči majú menšie či väčšie zranenia a pokiaľ sa s nimi dá hrať, tak sa s tým treba popasovať. Navštevoval som fyzioterapeutov skoro každý deň a bol som na infúziách, ktoré mi to mali uvoľniť. Absolvoval som všetko, aby som mohol nastúpiť do zápasov a pomôcť tímu,“ povedal Adam Jánošík.

Košičania sa už môžu pripravovať na semifinálovú sériu, ktorá začne budúci týždeň v pondelok a súperom oceliarov bude Zvolen alebo Poprad. Ten totiž v stredu na domácom ľade vyrovnal sériu na 3:3.

„Séria bola veľmi náročná a vyčerpávajúca. Stále je to len prvé kolo, takže určite ten oddych sa nám zíde a musíme sa poriadne zregenerovať a pripraviť sa do druhého kola, v ktorom chceme taktiež uspieť,“ dodal A. Jánošík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jánošík: Play-off je najmä o bojovnosti a srdiečku