Janočko: Možno som Slovanu chýbal ja

Vladimír Janočko.
Vladimír Janočko. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|30. sep 2011 o 18:05

Slovan sa v lete zaujímal o služby niekdajšieho hráča Salzburgu Vladimíra Janočka, ale napokon ho neangažoval.

BRATISLAVA. V čom bol Slovan horší ako Salzburg? „Pri prechode do útoku bol Šebo osamotený. Slovanu chýbala podpora útoku a tvoriví hráči. Dnes sa nedá brániť výsledok. Salzburg šiel dopredu s väčším počtom hráčov, dostal sa do pološancí, a to rozhodlo.“ odpovedal bývalý hráč Salzburgu i reprezentácie Vladimír Janočko.

„V prvom polčase rozdiel nebol vidieť. Nasadenie bolo veľké, aj s chybami na jednej či druhej strane. Ani Salzburg sa nedostal do šancí, mal však loptu častejšie na kopačke."

"Má síce dobré individuality, ale myslím si, že im to herne ešte tak neklape, či už v domácej súťaži alebo v Európe,“ komentoval 34-ročný futbalista dianie na trávniku v zápase Európskej ligy medzi Red Bull Salzburg a bratislavským Slovanom. Podľa neho mohol Slovan proti tomuto súperovi vyťažiť viac ako napríklad proti Bilbau.

Belasého telefonátu sa nedočkal

Slovenskí futbalisti aj v tomto zápase zaostali za súperom v práci s loptou, technike, zrýchlení. Čo si o tom myslí futbalista, ktorého vždy zdobila technika?

„V rýchlosti ani nezaostávali, nasadenie tam bolo. Skôr v práci s loptou, v individuálnej činnosti. Dajme tomu dynamickej technike, prečíslení. Slovan má kompaktný tím, nie zlých hráčov, ale medzi nimi nebolo vidieť jedného, kto by si veril v tom, že obíde hráča v súboji jedného proti jednému."

"Salzburg naopak, také typy má - Leonarda, Šventa, Jantschera, ktorí sa skúšali prebiť. Slovan nemal futbalistu, ktorý by urobil v tíme niečo extra. Možno som v ňom v strede poľa chýbal ja...“

A pritom veľa nechýbalo a Janočko mohol obliekať belasý dres, hoci aj v tomto zápase. „Bol som v lete trikrát v Bratislave, raz na tréningu a dvakrát som sedel s trénerom Weissom. Vyzeralo, že by ma brali,“ prezradil o „pytačkách“ z konca augusta.

„Napokon angažovali nejakého Hartiga a Táborského, či ako sa volá, ktorý nehráva ani v Česku. Možno stačilo zavolať, Janočko, neberieme ťa. Telefonátu som sa však dodnes nedočkal. Trocha som bol z toho sklamaný,“ dodal Janočko.

„Iste, hral som pol roka nižšiu súťaž. Myslím si však, že nie som taký starý. Do našej ligy sa vrátili Karhan, Bažík, Barčík, ktorí sú oporami svojich tímov.“ Návratu by sa nebránil ani on. Uvažovali o ňom aj v Prešove, no tiež si to rozmysleli. Ktovie, možno si ešte raz zahrá ligu aj v rodných Košiciach.

O Šventovi: Je to dynamický hráč

Vráťme sa však ešte k Salzburgu a Slovákovi v jeho drese. Patrí podľa neho Švento do reprezentácie?

„Všetko závisí od výsledkov. Keď sú, nik nepolemizuje, či tam ten–ktorý hráč patrí alebo nie. Za mojich čias v Salzburgu sa tiež nebolo ľahké presadiť medzi 20–25 hráčmi z celého sveta."

"Švento je v dobrom klube, dva roky stabilným hráčom Salzburgu, je to dynamický hráč, ktorý si dovolí a je platný pri prečíslení. Môže si dovoliť to extra, o čom som hovoril. Nuž si osobne myslím, že do národného tímu patrí.“

O Leopoldsdorfe: Je to Barcelona 2

Janočko momentálne pôsobí v Leopoldsdorfe v piatej rakúskej lige. Futbal si tam vcelku užíva.

„Je to v nižšej súťaži taká Barcelona 2. Hráme takým štýlom a mám z toho radosť. A je to v tomto prípade jedno, či je to tretia liga alebo piata.“

Cíti však, že futbalovo má ešte stále na oveľa-oveľa lepšiu než amatérsku súťaž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Janočko: Možno som Slovanu chýbal ja