Janič po polroku končí v Kielcach

Lukáš Janič. Ešte nevie, kam sa poberie.
Lukáš Janič. Ešte nevie, kam sa poberie. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|14. dec 2010 o 00:00

Ani nie po celom polroku sa ich cesty rozchádzajú a slovenský futbalový legionár Lukáš Janič končí v poľskom prvoligovom tíme Korona Kielce. Zmluvu mal pôvodne na tri roky, ale predčasne mu vyprší 31. decembra.

Ani nie po celom polroku sa ich cesty rozchádzajú a slovenský futbalový legionár Lukáš Janič končí v poľskom prvoligovom tíme Korona Kielce. Zmluvu mal pôvodne na tri roky, ale predčasne mu vyprší 31. decembra a je isté, že k predĺženiu spolupráce určite nedôjde. Koncom tohto mesiaca by mal vedieť, kam sa poberie.

KOŠICE. Dvadsaťštyriročný útočník pred odchodom do zahraničia účinkoval vo viacerých kluboch na východe (Prešov, Lipany, Michalovce, MFK Košice).

Prioritou je pravidelne hrať

Napriek peripetiám, ktoré si užil, neľutuje svoje rozhodnutie okúsiť koženú v inej krajine. "Som rád, že som sa takto orientoval. To hovorím napriek tomu, že sa dosiaľ nenaplnili celkom moje očakávania. Verím však, že postupne to bude lepšie a celkom iné," konštatoval náš hráč.

Nechcel prezradiť, kam má namierené, len podotkol, že rokovania bežia s účastníkmi najvyššej poľskej súťaže, ale aj s klubmi z ďalších súťaží v krajine našich severných susedov.

"Prioritou je pre mňa to, aby som hral pravidelne, takže nepoškuľujem jednoznačne po Ekstraklase. A či sa prípadne vrátim na Slovensko? To je naozaj minimálna šanca," prezradil hráč, ktorý v jeseni zvládol len dve ligové stretnutia a raz sa objavil v pohárovom zápolení.

Uprednostnili iných

Práve to, že iba občas ho tréner nasadzoval do diania, bolo príčinou rozladenosti. "Povedal som mu, že mi dal málo priestoru, a pritom si ma vybral do tímu. Argumentoval tým, že uprednostnil iných, ktorí prišli za nemalé peniaze."

Konkurencia v kádri tímu, ktorý skončil po prvej časti na 4. priečke (na vedúcu pozíciu stráca iba pár bodov), je značná. "Dlho sme boli dokonca lídrom. Oproti minulej sezóne, keď sa Korona pohybovala nad pásmom zostupu, nastal značný nárast kvality. Cez leto pribudli známe mená. Na súpiske sú aj Brazílčania, Srbi a je predpoklad, že celok má šancu dostať do pohárovej Európy. Teraz je každý post zdvojený až strojený, pričom pred pár mesiacmi bol problém s tým flekom, na ktorom hrám ja. Za pochodu sa však situácia zmenila a ja som zostal mimo," konštatoval L. Janič, ktorý vyzdvihol výkony viacerých Slovákov v zápoleniach, pričom mu imponoval najmä klubový spoluhráč Pavol Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Janič po polroku končí v Kielcach