Ján Zápotoka mal na kopačke hetrik

Schuti si zastrieľali. Domáci Bardejovčania (v červenom) hrali na doraz.
Schuti si zastrieľali. Domáci Bardejovčania (v červenom) hrali na doraz. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|12. jún 2015 o 00:00

V 12. kole nadstavbovej časti 2. futbalovej ligy Partizán Bardejov vyhral nad FK Slovan Duslo Šaľa 4:0.



BARDEJOV. Domáci nastúpili v takmer kompletnej zostave, chýbali len Gagnon a L. Zápotoka, hostia pricestovali len s jedným náhradníkom do poľa a druhým brankárom.

Na zápas sa prišlo pozrieť len 236 divákov, no určite boli sklamaní z hry odovzdaného súpera, ktorý len v niektorých momentoch spĺňal kritériá tejto súťaže.

Hneď v úvode Grohoľ poslal Pydu do gólovej šance, no domáci útočník si nevedel poradiť aj s ďalšími podobnými príležitosťami.

Pokusy o brejky hostí na Szaba či Matiča nemali šancu na úspech, domáca obrana bola pozorná, a tak prišli chvíle Jána Zápotoku.

Domáci kanonier sa viackrát dokázal zbaviť obrancov a dvomi strelami spoza 16-ky dvakrát prekvapil brankára Dusla Kolmokova. Bol blízko k hetriku pri minimálne dvoch ďalších pozoruhodných činnostiach.

No keď si hostia v obrane školácky nerozumeli, Milunovič im zobral loptu a bolo 3:0. Po prestávke Gešnábel fauloval Pydu a druhý najlepší domáci strelec Palša z penalty uzavrel skóre zápasu.

Trápiaci sa hostia dohrávali, príležitosť mali domáci odchovanci. Pyda mal ďalšiu príležitosť, no zaujala Belunkova strela tesne vedľa.

V útrobách štadióna pred i po zápase sme sa dozvedeli, že v Šali majú nielen hráčske, no aj materiálne problémy, ale v budúcej sezóne by v súťaží nemali chýbať, no len na amatérskej báze s vlastnými odchovancami.

Jarné sklamanie

Po skončenom súťažnom ročníku tréner Partizána Rastislav Kica bol spokojný najmä s postupom do nadstavby:

„Jeseň hodnotím pozitívne, no jarná časť je pre mňa sklamaním. Pod to sa podpísali zranenia, choroby i žlté karty. No v tej ťažkej jarnej dobe sme zachraňovali starší dorast v 1. lige a niektorí z nich dostali u nás šancu.“

Budúca sezóna bude v tom istom prevedení, no predsa len už o niečom inom.

Veď do novoutvorenej 18-člennej 2. ligy ročníka 2016/17 postúpia prví šiesti z dvoch skupín 2. ligy, štyria víťazi z 3. líg, vypadne do nej posledný z 1. ligy a jeden sa do nej dostane z baráže.

Tréner Kica očakáva, že to bude oveľa zaujímavejšia najmä prvá časť.

„Bude to náročnejšie, lebo len šesť mužstiev z našej skupiny a šesť zo západnej sa dostane do 2. ligy. Takže v jeseni súťaž bude mať náboj, každý sa bude chcieť dosať do šestky. My sa začneme pripravovať od 29. júna.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Zápotoka mal na kopačke hetrik