Ján Novák: Na tú penaltu som sa cítil

Ján Novák. K výhre nad Trenčínom prispel gólom.
Ján Novák. K výhre nad Trenčínom prispel gólom. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|7. aug 2012 o 00:00

Pohľad na corgoňligovú tabuľku je pre Košičanov momentálne veľmi príjemný. Futbalistom MFK patrí po štvrtom kole najvyššej súťaže druhá priečka.

Na vedúcej pozícii je Žilina, tá nazbierala takisto sedem bodov, no jedno stretnutie má k dobru. Sedem bodov má aj banská Bystrica, Ružomberok a Nitra, no Košičania majú lepšie skóre, výrazne si v sobotu pomohli, keď doma zdolali Trenčín 1:0.

KOŠICE. Kľúčový okamih zápasu futbalistov Košíc a Trenčína prišiel v 72. minúte. Viazankov súboj s brankárom hostí Volešákom v šestnástke hlavný rozhodca Hracho ocenil pokutovým kopom.

A navrátilec Ján Novák si tak mohol otvoriť tohtosezónny strelecký účet v košickom drese.

„Mali sme pred tou penaltou šance a rovnako aj súper. Depetris nepremenil tutovku, takže ten gól bol veľmi dôležitý. Odrazu sme po ňom boli v psychickej výhode. Od stavu 1:0 sa nám hralo lepšie a prejavilo sa to aj ďalšími dvoma gólmi,“ rozhovoril sa úspešný jedenástkový strelec Ján Novák po zápase, ktorý MFK vyhral 3:0.

Novák nie je jediným exekútorom penált v mužstve. V sobotu sa však rozhodol zobrať zodpovednosť na seba. „Deň pred stretnutím si niektorí chlapci trénovali penalty. Ja som medzi nimi nebol. Ale v zápase sme sa rýchlo zhodli, išiel som to kopnúť ja, hoci tam bol trebárs aj Dávid Škutka či Kamil Kuzma či Uroš Matič. No na tú penaltu som sa cítil. Veril som si, chcel som dať po čase v košickom drese gól. Zvolil som správny smer strely, čakal najskôr čo brankár robí, ten však ostal stáť.“

Dobre sa pozerá na tabuľku

Novák prišiel do Košíc na ročné hosťovanie zo Žiliny. Tá je na prvej priečke, Košice na druhej. Takýto obraz sa útočníkovi MFK ráta.

„Dobre sa na tabuľku pozerá. Ale ja som už po návrate povedal, že Košice majú aj na stred tabuľky. Teraz sa len udržať hore, tie odstupy sú minimálne. Sezóna sa len rozbieha, o pár kôl to môže byť iné. Ale verím, že my sa udržíme hore.“

V piatom kole sa Košičania predstavia v Ružomberku. Ten je na tom bodovo rovnako ako východniari.

„Pred nami je ďalší ťažký zápas. Chceme však zabodovať,“ hovorí Novák, ktorý by pristal aj na svoj ďalší strelecký zápis.

„Ak by to ale nevyšlo mne, hádam to padne niektorému zo spoluhráčov. Tak, aby sme sa domov nevracali naprázdno.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Novák: Na tú penaltu som sa cítil