Ján Kocian sa stal trénerom čínskeho tímu FC Ťiang-su Sainty

TASR|8. dec 2010 o 19:02

Čínsky futbalový prvoligista FC Ťiang-su Sainty v stredu oficiálne predstavil svojho slovenského trénera Jána Kociana.

BERLÍN. Bývalý kouč slovenskej reprezentácie pricestoval do Číny v pondelok. Po návšteve tréningového centra a rokovaniach s manažmentom podpísal ešte večer dvojročný kontrakt. "Zanechalo to všetko vo mne silný dojem," cituje Kocianove slová internetový portál relevant.de.

V stredu pozdravil na oficiálnej tlačovej konferencii prítomných novinárov už po čínsky: "Ni hao! Wo shi ke qi an!" (v preklade Dobrý deň. Som Ján Kocian) Jeho pravou rukou v klube bude Jang Čchen, prvý Číňan, ktorý pôsobil v najvyššej nemeckej bundeslige. "V Čchenovi mám nemecky hovoriaceho asistenta, ktorý bude zabezpečovať ďalšiu komunikáciu," pokračoval Kocian.

Liga v Číne štartuje 2. apríla. Jazykom na tréningoch bude nemčina. "Jang vie po anglicky veľmi slabo," píše relevant.de o bývalom hráčovi Frankfurtu.

V prvej sezóne plánuje Kocian spoznať tím a stabilizovať ho v tabuľke. Dlhodobo plánuje jeho miesto v prvej štvorke, ktoré by mu zabezpečilo účasť v ázijskej edícii Ligy majstrov. Na budúci pondelok má 52-ročný slovenský tréner naplánovaný návrat do Európy, spojený s návštevou Šanghaja. Ešte predtým sa chce detailnejšie zoznámiť s jeho novými zverencami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ján Kocian sa stal trénerom čínskeho tímu FC Ťiang-su Sainty