Jalový výkon Partizána pri presilovke

Zľava Gevorg Badalyan z Bardejova a Ján Papaj z Prešova.
Zľava Gevorg Badalyan z Bardejova a Ján Papaj z Prešova. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|15. apr 2014 o 00:00

V 26. kole 2. futbalovej ligy v krajskom derby Tatran Prešov vyhral nad Partizánom Bardejov 2:1.

V stretnutí došlo k takmer identickej situácii ako v Liptovskom Mikuláši pred dvomi týždňami. V oboch zápasoch Partizán hral 60 minút presilovku a oba prehral zhodným výsledkom. A tak sa niet čomu čudovať, že odchovanci Partizána radšej hrajú v regionálnych súťažiach, prvá liga je pre nich čoraz viac v nedohľadne.

PREŠOV. Pred slabou diváckou kulisou domáci začali s aktívnejším pohybom, no do šancí sa nedostali, skôr naopak. Hornošarišania nelenili a z ojedinelých brejkov pohrozili.

Najviac práce na trávniku mal domáci brankár Talian, ten najprv s námahou zmaril strelu Grucu, neskôr J. Zápotoku. No Gruca sa nenechal znechutiť a pri ďalšej príležitosti sa opäť dostal pred Taliana. Rozhodca posúdil zákrok nielen na pokutový kop, ale aj na vylúčenie.

L. Zápotoka si to namieril tesne k žrdi a lopta sa odrazila do brány. Možnosti na zvýšenie nečakaného stavu mali ešte Badaljan, J. Zápotoka i Berecký, no aj tak prestávka bola povzbudzujúca. Lenže domáci prekvapili už bezstarostného protivníka a po Poliačekovej štndardke Hruška vyrovnal na 1:1, čo bolo pre nich signálom.

Hostia sa snažili udržať loptu v strede ihriska, no prevahu o jedného hráča nebolo príliš vidno, najmä keď defenzíva bola deravá. Domáci boli usilovnejší, v zadných radoch Partizána si nevedeli dať rady. Tak sa stalo, že Lipták si to namieril do žrde a po rohu zabudnutý Leško vystrelil a Katona dokopol na víťazný gól.

Snaha o vyrovnanie sa nevydarila, zopár príležitostiam chýbala dávka futbalového majstrovstva, no najmä túžba po lepšom výsledku.

Nespokojný tréner Kukulský

Pred týždňom po stretnutí s Pohroním (2:1) v 25. kole asistent trénera Partizána Jozef Kukulský vyslovil presvedčenie, že takto si nepredstavuje výkon hráčov, pre ktorých je to zamestnanie, no aj po zápase v Prešove netajil veľké sklamanie: „Po veľmi dobrom prvom polčase z oboch strán sa to pre mňa nepochopiteľne zmenilo v náš neprospech. Nepoučili sme sa z Liptova, kde sme tiež hrali presilovku, opäť to zbabrali. Domáci mali väčšiu túžbu i chuť, prehrali nás po všetkých stránkach. Chýbal nám pohyb, neboli sme kompaktní. V 2. polčase sa nenašiel hráč, ktorý by zobral na seba zodpovednosť, usmernil ho, aby začali viac behať a hrať. Chýbal zranený Palša, je to osobnosť v mužstve, ktorého je ťažké nahradiť. ”

Nevážia si šancu

Po jarných stretnutiach nízkej športovej úrovne si káder mužstva sám uplietol na seba bič, J. Kukulský si preto nedával servítku pred ústa: „Určite tento káder má na lepšie výkony, veď v Prešove sme začali aktívne a mali tri vyložené šance. Vyhrávali sme, lenže domáci sa do nás pustili a my sme sa s tým nedokázali vyrovnať. Pritlačili nás, mali štandardky a tie aj využili. Do konca je ešte sedem kôl, neviem, ako skončíme, no už teraz môžem povedať, že v kabíne po sezóne bude veľký prievan. Nielen zo základu, ale aj náhradníci si nevážia, že majú šancu v súťaži, no pre mňa sú najväčším sklamaním legionári Gruca, Badaljan i Kliment. Verím, že proti Podbrezovej sa zmobilizujeme a zaujmeme fanúšikov zlepšenou hrou.”

Prešov – Bardejov 2:1 (0:1). Góly: 59. Hruška, 69. Katona – 34. L. Zápotoka (11 m). ŽK: Lipták, Leško – Kica, Andraščík, 700 divákov. ČK: 29. Talian. Partizán: Molčan – Kliment (61. Grohoľ), Staš, Andraščík, Kica, J. Zápotoka, L. Zápotoka, Berecký, Kuhajdík, Gruca (80. Andrič), Badaljan (73. Guľa).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jalový výkon Partizána pri presilovke