Ivanča nadlho pribrzdil zlomený členok

Erik Ivančo. Nevedno, či sa v tejto sezóne ešte objaví na ľade.
Erik Ivančo. Nevedno, či sa v tejto sezóne ešte objaví na ľade. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|8. jan 2015 o 00:00

Vážne zranenie znamenalo stop a to na dosť dlhý čas.

V polovici lanského októbra privítali prvoligoví hokejisti Prešova slovenskú osemnástku. Domáci vyhrali, ale Erik Ivančo bol po zápase smutný. Odvtedy sa neobjavil v akcii a nie je isté, či sa v tejto sezóne ešte zapojí do diania.

PREŠOV. Obranca Prešovčanov nepredpokladal, že vypadne z hry skoro na začiatku ročníka. „Korčuľa mi vošla do ryhy, spadol som tak nešťastne, že som si zlomil členok na pravej nohe,“ vrátil sa k momentu.

Práve na jeho prehľad aj skúsenosti sa tréner Ján Vodila spoliehal, keďže podobných hráčov má v tíme málo.

„Vedel som hneď v prvom momente, že to nie je dobré a následné vyšetrenia potvrdili prvé prognózy.“

Ivančo mal už predtým dva razy zlomené zápästie, ale toto bol najvážnejší úraz, aký ho postihol. Operácii sa podrobil o desať dní neskôr v košickej nemocnici. Dlho si musel pri chôdzi pomáhať barlami, tie odložil až pred pár dňami.

„Už sa pomaly rozhýbavam, chodím do posilňovne a hlavná vec, že môžem dostúpiť na postihnutú nohu.“

Z klubu ho nikto neoslovil

Nevie ale, kedy začne s prípravou. Koncom januára by sa mohol objaviť i na ľade. Zaujímalo nás, či sa ešte po vyliečení vráti do prešovského tímu. Odpoveď bola však trošku prekvapivá.

„Pochybujem o tom, už so mnou nepočítajú a ani ja nedávam veľkú nádej tomu, že by som sa vrátil do PHK.“

Erik naznačil, že žiadna iniciatíva klubu neprišla, hoci bol po úraze v kontakte s manažérom.

„Nebavili sme sa však o tom, že v prípade postupu Prešovčanov do play–off by som sa znovu ukázal v ich farbách. Zrejme by som tréningové manko asi nestihol dohnať. Pauza bola dlhá a na kondícii by sa to prejavilo. Podobné návraty nie sú jednoduché.“

Kontakt nestratil

Nič ale nie je vylúčené a ani to, že Erik si ešte prešovský dres predsa oblečie, hoci to závisí od mnohých okolností.

„Uvidíme, budem to riešiť, keď budem chodiť na rehabilitácie, ako to všetko so mnou bude. Plánujem, že neskôr by som išiel aj pokorčuľovať, s partiou sa trošku na ľade pomotať.“

Ani po vynútenom dočasnom odchode Ivančo nestratil kontakt s tímom. Bol aj na jednom zápase, lebo bol zvedavý, ako to spoluhráčom ide.

„Lenže nevydržal som až do konca, vyhnali ma bolesti nohy. Najčastejšie sa rozprávam s Igorom Jarošom. Aj ma trošku zaskočilo, že to začalo ísť s mužstvom dolu kopcom. Čakal som lepšie výsledky a nie to, že sa chlapci dostanú na ôsmu priečku a budú balansovať na hrane účasti v play off.“

Ivanča tiež prekvapilo, že niektorí hráči už nie sú v kádri (Čopák, Vartovník, Hajnik). „Domnievam sa, že nadstavbová časť bude rozhodujúca a tam bude záležať na tom, ako sa partia zomkne a zabojuje,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ivanča nadlho pribrzdil zlomený členok