IV. liga: Michalovčania Krásnu porazili rozdielom triedy

Strelil dva góly. Ján Čarnota (vľavo) dvakrát rozvlnil sieť Krásnej.
Strelil dva góly. Ján Čarnota (vľavo) dvakrát rozvlnil sieť Krásnej. (Autor: ra)
Sportnet|16. okt 2012 o 00:00

Pomohol im rýchly gól, napriek tomu však posledný celok tabuľky hrýzol. Michalovčania dosiahli tretiu výhru v rade.



TOPOĽANY. Ešte pred niekoľkými týždňami mali hráči rezervného celku MFK Zemplín Michalovce obrovský problém so strieľaním gólov, keď nedokázali skórovať v piatich dueloch za sebou, teraz sa však v ofenzíve rozbehli a do tretice súperovu sieť zaťažili troma presnými zásahmi.

Začalo sa to doma so Svitom, pokračovalo v Sabinove a naposledy aj doma s Krásnou, ktorú porazili 3:0 (1:0). Vďaka tretej výhre v rade poskočili na siedme miesto v tabuľke.

Úvod do zápasu sa Michalovčanom vydaril, už po necelých dvoch minútach hry skončila hlavička stopéra Jaroslava Dargaja v sieti hosťujúceho gólmana Jakuba Kovalíka.

„Do súboja sme vstúpili celkom dobre, strelili sme rýchly gól, ale potom sme to asi trošku podcenili. Zdalo sa nám, že Krásna je veľmi ľahký súper, ale vytvoril si dve dobré šance, z ktorých našťastie neskóroval,“ rozhovoril sa stredopoliar michalovského tímu Marek Mihok.

Súpera dorazili v závere

Počas celého duelu domáci búšili do protivníka, vytvorili si dostatok šancí, aby skórovali viackrát, ale buď mali nepresnú mušku alebo stroskotali na brankárovi košickej Krásnej.

Ďalšie góly padli až v závere merania síl, keď sa dvakrát presadila posila z druholigového A-mužstva Ján Čarnota. Ten najprv skóroval v 75. minúte a potom aj o desať minút neskôr.

„Do druhého polčasu sme vstupovali s tým, že máme viac hrať po krídlach, aby sme centrovali do súperovej šestnástky, pretože terén nám veľmi nedovoľoval hrať po zemi. Krásnu sme dorazili až v závere a doviedli sme zápas do víťazného konca,“ skonštatoval rodák z Kochanoviec, ktorý má veľmi dobrú ľavačku.

Výborná defenzíva

B-mužstvo Michaloviec sa môže pochváliť výbornou defenzívou. V 13 odohratých zápasoch zatiaľ inkasovalo iba 9-krát. Menej gólov dostali iba futbalisti Sniny, ktorým súperi doteraz strelili iba 3 góly.

Nebyť štvorgólového výbuchu vo Vyšnom Opátskom, mohli byť na tom zverenci kormidelníka Milana Lalkoviča s počtom inkasovaných gólov ešte lepšie.

Najbližšie Zemplínčanov čaká stretnutie na ihrisku MŠK Tesla Stropkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»IV. liga: Michalovčania Krásnu porazili rozdielom triedy